Handleiding voor iPhone met Apple Watch

Inschrijving

Ontvang inschrijvingsinstructies
Nadat u door uw zorgverlener bent ingeschreven voor het mymobility-programma, ontvangt u een aantal sms-berichten. Deze sms-berichten bevatten de instructies voor het instellen van uw mymobility-account.

Tekstberichten voor accountbeheer zijn nodig om mymobility te gebruiken. Als u mymobility niet wenst te gebruiken, sms dan STOP om u uit te schrijven.

Apparaat- en accountinstellingen – iPhone

Update iOS-software
Klik hier voor een lijst met ondersteunde apparaten en minimumvereisten. U moet uw telefoon updaten naar de nieuwste softwareversie om de app te kunnen gebruiken.

Om dit te doen, navigeert u naar de app Instellingen van uw telefoon, klikt u op de knop Algemeen, gevolgd door Software-update. Als er een update beschikbaar is, klik dan op Downloaden en installeren.

Download de mymobility®-app
Om de mymobility-app te kunnen gebruiken, moet u deze downloaden van de App Store. Zoek naar “mymobility” en ga verder met het downloaden van de app door op de knop Download op de winkelpagina te drukken. Mogelijk moet u uw Apple ID-wachtwoord invoeren om de app te kunnen downloaden.

Activeer account
Wanneer u de app start, ziet u het hoofdaanmeldingsscherm. Als dit de eerste keer is dat u de app gebruikt, moet u Account activeren selecteren. Voer op het volgende scherm uw mobiele nummer en geboortedatum in en bevestig de locatie van uw zorginstelling. Tik vervolgens op “Account activeren”.

Akkoord gaan met het Privacybeleid en de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers
Tijdens het instellen van een account krijgt u zowel een privacybeleid als EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) te zien. Lees en ga akkoord met beide documenten door de aanwijzingen op het scherm te volgen.

Gebruikersnaam en wachtwoord maken
Voor het gebruik van de app moet u een unieke gebruikersnaam en een uniek wachtwoord kiezen. De betreffende vereisten worden weergegeven zodra u uw gewenste gebruikersnaam en wachtwoord invoert.

Aanmelding via gezichts-/vingerafdrukherkenning toestaan
Vervolgens wordt u gevraagd of u zich voortaan wilt aanmelden via vingerafdruk- of gezichtsherkenning (afhankelijk van uw apparaat). U kunt het best deze instelling inschakelen, want dan kunt u zich makkelijker en sneller aanmelden bij de app.

Profielgegevens invoeren
In de volgende twee schermen wordt u gevraagd naar uw e-mailadres en eventueel uw postcode en profielfoto.

Toegang toewijzen aan HealthKit
U wordt gevraagd om HealthKit toegang te verlenen tot de app zodat uw gezondheidsstatistieken en -gegevens naar uw zorgteam kunnen worden gestuurd. Selecteer ‘Alle categorieën inschakelen’ zodat uw persoonlijke gezondheidsstatistieken worden geregistreerd en zichtbaar zijn voor uw zorgverlener. Selecteer ‘Toestaan’ in de rechterbovenhoek.

App-meldingen toestaan
Ten slotte wordt u gevraagd of u meldingen vanuit de app wilt ontvangen. Selecteer OK als u belangrijke herinneringen wilt ontvangen voor items waaraan u in de app aandacht moet besteden, zoals berichten van uw zorgteam, tussentijdse controles, of herinneringen voor takenlijsten.

Apparaat- en accountinstellingen – Apple Watch

Eerste stappen
Als u uw iOS-software nog niet eerder opuwe iPhone hebt bijgewerkt, doe dat dan nu. Dit is vereist voor correct gebruik met de Apple Watch. Instructies voor het bijwerken van de software van uw telefoon zijn beschikbaar in het gedeelte ‘Apparaatconfiguratie – iPhone: iOS-software bijwerken’ in deze handleiding.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat de mymobility-app op uw iPhone is geïnstalleerd. Dit zou ook de mymobility-app op uw Apple Watch moeten hebben geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, gaat u naar de Apple Watch-app op uw iPhone. Ga naar het tabblad ‘Mijn Watch’, scrol omlaag naar de beschikbare apps en tik op de knop Installeren naast mymobility.

Pak uw horloge uit en laad het op
Wanneer u uw Apple Watch ontvangt, moet u ervoor zorgen dat het apparaat volledig is opgeladen. Zet het apparaat aan en plaats het op de meegeleverde oplader. Terwijl het apparaat wordt opgeladen, moet er een groene ‘bliksemschicht’ op het scherm verschijnen.

Koppel Watch aan iPhone
Om ervoor te zorgen dat de Apple Watch met uw iPhone kan communiceren, moeten de twee worden “gekoppeld”. Zorg ervoor dat Bluetooth actief is op uw uw iPhone door naar de app Instellingen te gaan, Bluetooth te selecteren en te bevestigen dat de schakelaar op “Aan” staat.

Zorg ervoor dat uw Apple Watch en iPhone allebei zijn ingeschakeld, doe de Apple Watch om uw pols en houd deze dichtbij de iPhone. Het koppelingsproces zou automatisch moeten beginnen. Als dit niet het geval is, kiest u het pictogram “KijkenHorloge” op uw iPhone-scherm.

Volg de aanwijzingen op het scherm om verder te gaan met het proces. U wordt gevraagd om de camera van de iPhone te richten op de Apple Watch. Als u om wat voor reden dan ook de camera niet op uw telefoon kunt gebruiken, kunt u Apple Watch handmatig koppelen selecteren.

Blijf de koppelingsstappen op uw iPhone volgen. U wordt gevraagd om in te loggen met uw Apple ID. U dient hetzelfde Apple ID-account te gebruiken dat is aangemeld op uw iPhone.

Tegen het einde van het koppelingsproces wordt u gevraagd om functies en apps te kiezen om op uw Apple Watch te installeren. Op dit punt in het proces zou u de mymobility-app al op uw iPhone moeten hebben. Als u dit hebt gedaan, kiest u Alles installeren. De ondersteunende app wordt geïnstalleerd op uw Apple Watch.

watchOS software-update
Mogelijk moet u de softwareversie van uw Apple Watch bijwerken. Om de app te controleren of bij te werken, opent u de Watch-app op uw iPhone, selecteert u de knop ‘Algemeen’ om naar het scherm met algemene instellingen voor de Apple Watch te gaan en selecteert u ‘Software-update’. Zo wordt er gecontroleerd of er een nieuwe versie van de WatchOS-software beschikbaar is en kunt u deze zonodig downloaden en bijwerken.

Sta meldingen van Watch toe
Als u de Watch-app van mymobility voor het eerst opstart, wordt u gevraagd om toe te staan dat er meldingen worden verstuurd naar uw Apple Watch. Kies ‘Toestaan’ om meldingen te ontvangen wanneer u taken moet voltooien of wanneer u nieuwe berichten van uw zorgteam heeft.

Geef HealthKit van Watch toestemming
Tijdens het instellen van de Apple Watch-app wordt u gevraagd om mymobility toegang te geven tot uw gezondheidsgegevens. Klik tijdens deze vragen de OK om de synchronisatie van uw gezondheidsgegevens van de Apple Watch met uw iPhone en de mymobility app toe te staan. Kies tijdens deze meldingen de knop OK om de synchronisatie van uw gezondheidsgegevens van de Apple Watch naar uw iPhone en de mymobility-app mogelijk te maken.

Start de iPhone-app opnieuw op
Nadat u de vereiste toestemmingen voor de Apple Watch-app heeft geaccepteerd, moet u de iPhone-app opnieuw opstarten om het proces te voltooien. Dit is nodig om de twee apps synchroon te laten lopen.

Gebruik – iPhone

Log in met een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord
Nadat u uw account heeft gemaakt, logt u in op de iPhone-app met uw nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor al het toekomstige gebruik van de app. Wanneer u de app start, selecteert u Inloggen en gaat u verder naar het volgende scherm waar u uw inloggegevens invoert.

Meld u aan of af voor Touch ID of Face ID
Een van de eerste keren dat u inlogt met uw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord, wordt u gevraagd om het gebruik van Touch ID of Face ID toe te staan voor toekomstige logins. Dit is afhankelijk van uw iPhone-hardware.

Gebruik – Apple Watch

Open de mymobility Watch-app om statistieken en toegewezen taken te synchroniseren
U moet de mymobility Apple Watch-app openen nadat u uw apparaten heeft gekoppeld, de apps heeft geïnstalleerd en u voor het eerst heeft ingelogd. Dit proces synchroniseert uw gezondheidsstatistieken en taken die aan u zijn toegewezen. Zoek vanuit het scherm met apps op uw Apple Watch naar het mymobility-logo en tik erop.

Patiënten moeten toegang hebben tot internet en een mobiel apparaat met tekstondersteuning of een compatibele smartphone om gebruik te kunnen maken van Mymobility. Niet alle functies van de smartphone-app zijn beschikbaar met de webversie. Niet alle patiënten komen in aanmerking voor mymobility en patiënten moeten door chirurgen worden geëvalueerd als geschikte kandidaten voor therapie thuis.

Dit materiaal is bedoeld voor patiënten die de mymobility-app van Zimmer Biomet gebruiken. Zimmer Biomet, als fabrikant van medische hulpmiddelen en aangesloten diensten, beoefent geen geneeskunde. Alle vragen over uw gezondheidstoestand moeten rechtstreeks aan uw zorgteam worden gesteld. Voor technische vragen over het gebruik van de mymobility-app, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning.

Alle inhoud hierin is beschermd door copyright, handelsmerken en andere intellectuele eigendomsrechten, indien van toepassing, eigendom van of in licentie gegeven aan Zimmer Biomet of zijn dochterondernemingen, tenzij anders aangegeven, en mag niet geheel of gedeeltelijk worden verspreid, gedupliceerd of openbaar gemaakt zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Zimmer Biomet.

Apple, Apple Watch, iPhone, App Store, HealthKit, Face ID & Touch ID zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.