mymobility® Digitale applicatie
Veelgestelde vragen van patiënten over het gebruik van mymobility op een Android™-apparaat

De volgende veelgestelde vragen zijn er om u te helpen bij het oplossen van problemen die u kunt ondervinden bij het gebruik van de mymobility-app op uw mobiele Android-apparaat.

Als u gevoelens van pijn, duizeligheid, flauwvallen, , kortademigheid, lichamelijk ongemak of moeilijkheden (dwz evenwichtsverlies of onvermogen om een ​​oefening te voltooien zonder pijn te veroorzaken) ervaart met de oefeningen in uw plan, stop dan onmiddellijk en raadpleeg uw arts. INDIEN U DENKT DAT U EEN MEDISCH- OF GEZONDHEIDSRISICO LOOPT, BEL DAN AUB HET MEDISCHE NOODNUMMER VAN UW LAND. IN NEDERLAND EN BELGIË IS DIT NOODNUMMER 112.

Algemeen

Wat is mymobility?

mymobility is een digitaal interactief zorgplan, ontworpen in de vorm van een mobiele applicatie voor gebruik op bepaalde mobiele digitale apparaten. De applicatie stimuleert gebruikers om taken (d.w.z. het uitvoeren van voorgeschreven oefeningen en het beantwoorden van vragen) uit te voeren die door hun arts zijn voorgeschreven als onderdeel van het zorgplan van de arts. De arts en zijn/haar zorgteam kunnen de voltooiing van taken en communicatie controleren om de voortgang van de gebruiker bij te houden en elk zorgplan hierop aan te passen. Het mymobility-programma kan worden gebruikt voor de voorbereiding op en het herstel van een ingreep en herstel na een specifieke blessure of trauma te bevorderen.

Hoe werkt het mymobility-programma?

Uw zorgteam zal voor u een geschikt zorgplan selecteren dat u niet alleen helpt bij de voorbereiding op een operatie, maar u ook ondersteunt bij het herstel. Bovendien kan mymobility u helpen bij het herstel van een onverwacht letsel of trauma.

Uw zorgteam volgt uw voortgang via het zorgplan dat zij voor u hebben gekozen. Ze kunnen u ook feedback geven via de beveiligde berichten-functionaliteit, op basis waarvan uw zorgplan, indien nodig, ook kan worden aangepast.

Hoe kan ik meldingen op mijn telefoon ontvangen / verwijderen?

U kunt de instellingen voor meldingen van uw mymobility-app wijzigen door naar het gedeelte Instellingen en meldingen van uw Android-telefoon te gaan; vervolgens kunt u in de mymobility-app wijzigen hoe en wanneer u meldingen ontvangt.

Let op: Android-telefooninstellingen kunnen enigszins variëren. Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding van uw telefoon die specifiek zijn voor meldingen.

Log in

Moet ik de Google Fit ™ -app nu toegang geven tot mijn gezondheidsgegevens of kan ik dat later toestaan? Wat moet ik doen als ik de Google Fit-app geen toegang geef tot mijn gezondheidsgegevens?

Ja, u kunt het nu toestaan of later toestaan. De data waar de mymobility app om vraagt stelt mymobility in staat uw gezondheidsgegevens te rapporteren aan leden van uw zorgteam. Hoewel dit geen vereiste is, bieden deze gegevens uw zorgteam inzicht in uw activiteit (als patiënt), zodat het zorgteam uw zorgplan indien nodig kan aanpassen. De gegevens helpen uw zorgteam om uw voortgang gedurende de preoperatieve- en herstelfase te volgen. Dit wordt gedaan door activiteitenpatronen van patiënten te ontdekken en door patiënten te helpen met adequate plannen voor succesvol herstel na de operatie.

Wat moet ik doen om de Google Fit-app toegang te verlenen?

Nadat u de mymobility-app hebt gedownload, moet u eerst uw account activeren. Tijdens één van de laatste stappen voordat u de app in gebruik neemt, kunt u machtigingen toewijzen aan Google Fit. U kunt de Google Fit-app op uw telefoon installeren. Als u de Google Fit-app al hebt geïnstalleerd, kunt u op ‘Toestaan’ tikken.

Het maakt niet uit of u de Google Fit-app nu of later toegang verleent: u wordt weer naar de mymobility-app teruggeleid zodat u zich kunt aanmelden. Als u de Google Fit-app echter geen toegang biedt tot uw stappen, wordt ‘N.v.t.’ (Niet van toepassing) weergegeven bij de statistieken in de mymobility-app (dus uw stappen) totdat u de Google Fit-app toegang verleent.

Hoe geeft u de Google Fit-app toegang tot mymobility-gegevens nadat u aanvankelijk nee hebt gezegd tijdens het instellen van de app?

Als u de Google Fit-app niet hebt, kunt u deze downloaden via de Google Play Store. Nadat u de Google Fit-app heeft ingesteld, kunt u deze verbinden met uw mymobility-app. U moet de mymobility-app verwijderen en de app opnieuw installeren vanuit de Google Play Store. Wanneer u de mymobility-app start, kunt u op ‘Toestaan’ klikken.

Ik herinner me mijn gebruikersnaam niet meer. Hoe log ik in?

Klik in het hoofdaanmeldingsscherm van de app op de link “Inloggen” en klik vervolgens in het volgende scherm op de link “Gebruikersnaam vergeten” in de linkerbenedenhoek van het scherm. Voer op het volgende scherm het mobiele nummer en de geboortedatum in die aan uw account zijn gekoppeld en bevestig de locatie van uw zorginstelling. Tik vervolgens op ‘Doorgaan’. Vervolgens wordt u gevraagd uw identiteit te bevestigen met een tijdelijke code die via sms is verzonden. Zodra u klaar bent met het bevestigen van uw identiteit, keert u direct terug naar het inlogscherm en ziet u een bericht op het scherm met uw gebruikersnaam. U zou nu moeten kunnen inloggen met die gebruikersnaam. Let op: Gebruikersnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. Een andere optie om te helpen bij toekomstige aanmeldingen is het instellen en gebruiken van een vingerafdruk of gezichtsherkenning op uw telefoon.

Wat is mijn gebruikersnaam?

Als u niet zeker bent van uw gebruikersnaam, heeft u mogelijk uw mymobility-account nog niet ingesteld. Raadpleeg hiervoor de sms-berichten van uw zorgteam. Dit sms-bericht zou zijn verzonden toen uw profiel werd gemaakt, bij uw eerste inschrijving in het mymobility-programma.  Let op:  gebruikersnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.

Als u weet dat u uw mymobility-account al hebt aangemaakt, maar uw gebruikersnaam bent vergeten, klik dan op de link “Gebruikersnaam vergeten” in de linkerbenedenhoek van het scherm. Voer op het volgende scherm het mobiele nummer en de geboortedatum in die aan uw account zijn gekoppeld en bevestig de locatie van uw zorginstelling. Tik vervolgens op ‘Doorgaan’.

Vervolgens wordt u gevraagd uw identiteit te bevestigen met een tijdelijke code die via sms is verzonden. Zodra u klaar bent met het bevestigen van uw identiteit, keert u direct terug naar het inlogscherm en ziet u een bericht op het scherm met uw gebruikersnaam. U zou nu moeten kunnen inloggen met die gebruikersnaam.  Let op: Gebruikersnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. Een andere optie om te helpen bij toekomstige aanmeldingen is het instellen en gebruiken van een vingerafdruk of gezichtsherkenning op uw telefoon.

Kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

Nee. De gebruikersnaam die u heeft aangemaakt bij de eerste aanmelding bij de mymobility-app blijft uw gebruikersnaam.

Waarom werkt mijn gebruikersnaam niet?

Als uw gebruikersnaam niet werkt en u zeker weet dat u geen typfout hebt gemaakt, kunt u uw gebruikersnaam verifiëren. U kunt dit doen vanaf het aanmeldscherm van de mymobility-app. Klik linksonder in het scherm op de link ‘Gebruikersnaam vergeten’.

Voer in het volgende scherm het mobiele nummer en de geboortedatum in die aan uw account zijn gekoppeld en klik op “Doorgaan”. Vervolgens wordt u gevraagd uw identiteit te bevestigen met een tijdelijke code die via sms is verzonden. Zodra u klaar bent met het bevestigen van uw identiteit, wordt u naar het inlogscherm geleid en ziet u een bericht op het scherm met uw gebruikersnaam.  Let op: Gebruikersnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. Een andere optie om te helpen bij toekomstige aanmeldingen is het instellen en gebruiken van een vingerafdruk of gezichtsherkenning op uw telefoon.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe reset ik het?

Klik in het hoofdaanmeldingsscherm van de mymobility-app op de link ‘Wachtwoord vergeten’ in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Voer op het volgende scherm uw gebruikersnaam en geboortedatum in en bevestig de locatie van uw zorginstelling. Tik vervolgens op ‘Doorgaan’. Vervolgens wordt u gevraagd uw identiteit te bevestigen met een tijdelijke code die via sms is verzonden. Zodra u klaar bent met het bevestigen van uw identiteit, kunt u in het volgende scherm uw wachtwoord opnieuw instellen. Zodra u teruggaat naar de app, moet u zich kunnen aanmelden met uw gebruikersnaam en het tijdelijke wachtwoord.

Afhankelijk van de beveiligingsvoorkeuren van uw provider, zijn alle wachtwoorden ofwel een 4-cijferige numerieke toegangscode OF hoofdlettergevoelig, minimaal 8 tekens lang, en bevatten ze minimaal één hoofdletter en één kleine letter, één cijfer en één speciaal teken – alleen:!  !@#$%()_-?/.,:’ <space>. Let op: als u het wachtwoord daadwerkelijk wilt zien terwijl u het maakt, kunt u op het “oogpictogram” (aan de rechterkant van de wachtwoordregel) klikken om de wachtwoordtekens tijdelijk te onthullen.

Als uw definitieve wachtwoord met succes is gewijzigd en geaccepteerd, moet de app u dit laten weten. Voor toekomstig gebruik is het misschien een goed idee om uw wachtwoord ergens veilig op te schrijven. Houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Een andere optie om te helpen bij toekomstige aanmeldingen is het instellen en gebruiken van de vingerafdruk- / gezichtsherkenningsoptie op uw telefoon.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Als u uw wachtwoord wilt wijzigen, moet u ervoor zorgen dat u bent ingelogd op de app. Klik op het pictogram “Instellingen” aan de rechterkant van de onderste navigatiebalk.

Klik vervolgens op de optie “Wachtwoord wijzigen”. Vanaf het volgende scherm moet u uw oude wachtwoord invoeren en vervolgens uw nieuwe wachtwoord. Onthoud dat, afhankelijk van de beveiligingsvoorkeuren van uw provider, alle wachtwoorden ofwel een 4-cijferige numerieke toegangscode zijn OF hoofdlettergevoelig, minimaal 8 tekens lang, en minstens één hoofdletter en één kleine letter, één cijfer en één speciaal teken bevatten – alleen: !@#$%()_-?/.,:’ <space>. Als uw definitieve wachtwoord met succes is gewijzigd en geaccepteerd, moet de app u dit laten weten.

Voor toekomstig gebruik is het misschien een goed idee om uw wachtwoord ergens veilig op te schrijven.  Let op: uw nieuwe wachtwoord moet uniek zijn en mag niet een van de laatste 10 gebruikte wachtwoorden zijn. Een andere optie om te helpen bij toekomstige aanmeldingen is het instellen en gebruiken van een vingerafdruk of gezichtsherkenning op uw telefoon.

Ik heb geen sms ontvangen nadat ik op de optie “wachtwoord vergeten” heb gedrukt. Wat nu?

Als u zeker weet dat u (1) uw e-mailadres en telefoonnummer correct hebt ingevoerd en (2) uw sms-berichten dubbel hebt gecontroleerd, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning of via e-mail op support@zbmymobilitysolutions.com. Als u denkt dat u uw e-mailadres of telefoonnummer heeft ingevoerd, kunt u het proces “Wachtwoord vergeten” opnieuw proberen. Soms heeft het meerdere pogingen nodig.

Waarom werkt mijn wachtwoord niet?

Als uw wachtwoord niet werkt en u weet zeker dat u het juiste wachtwoord heeft getypt, dan kunt u uw wachtwoord wijzigen. U moet de optie  “Wachtwoord vergeten” gebruiken in het inlogscherm. Onthoud dat, afhankelijk van de beveiligingsvoorkeuren van uw provider, alle wachtwoorden ofwel een 4-cijferige numerieke toegangscode zijn OF hoofdlettergevoelig, minimaal 8 tekens lang, en minstens één hoofdletter en één kleine letter, één cijfer en één speciaal teken bevatten – alleen:  !@#$%()_-?/.,:’ <space>. Als uw wachtwoord met succes is gewijzigd en geaccepteerd, moet de app u dit laten weten.

Overweeg voor toekomstig gebruik uw wachtwoord ergens veilig op te schrijven.  Let op:  uw nieuwe wachtwoord moet uniek zijn en mag niet een van de laatste 10 gebruikte wachtwoorden zijn. Een andere optie om te helpen bij toekomstige aanmeldingen is het instellen en gebruiken van de vingerafdruk- / gezichtsherkenningsoptie op uw telefoon.

Ik heb mijn inloggegevens correct ingevoerd, maar kan nog steeds niet inloggen. Wat kan ik nu doen? Met wie kan ik contact opnemen om mij te helpen?

Er zijn een paar verschillende opties. Als u al hebt geprobeerd op de links “Gebruikersnaam vergeten” en “Wachtwoord vergeten” te klikken en het is nog steeds niet gelukt, controleer dan uw verbinding met het internet. Om de mymobility-app te gebruiken, moet u verbonden zijn met een wifi-netwerk of een mobiele verbinding (d.w.z. LTE, 3G). Om de verbinding met uw wifi- of internetinstellingen op uw telefoon te controleren, gaat u naar de app ‘Instellingen’ van uw Android, klik op ‘Netwerk en internet’ en vervolgens op ‘Wi-Fi’. Vanaf hier kunt u controleren of u bent verbonden met wifi of kunt u klikken om verbinding te maken met een netwerk waaraan u wilt deelnemen.  Let op: Android-telefooninstellingen kunnen enigszins variëren. Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding van uw telefoon.

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het inloggen op de app, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning of via e-mail op  support@zbmymobilitysolutions.com.

Hoe kan ik de taal van mijn app wijzigen?

U kunt de taal van uw app op twee manieren wijzigen.

Op de aanmeldingspagina ziet u naast het wereldbol-pictogram de taal van uw app. Als u op dit pictogram tikt, wordt de pagina ‘Taal wijzigen’ geopend. Hier kunt u zien welke taal momenteel is geselecteerd. U kunt op de nieuwe taal tikken waarin u de app wilt weergeven. Nadat u op ‘Taal wijzigen’ hebt geklikt, moet u bevestigen dat u de wijziging wilt doorvoeren. Daarna wordt de taal van de app gewijzigd.

Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u ‘Taal wijzigen’ selecteren op de instellingenpagina. In de app wordt vervolgens de pagina ‘Taal wijzigen’ geopend. Hier kunt u zien welke taal momenteel is geselecteerd. U kunt op de nieuwe taal tikken waarin u de app wilt weergeven. De lijst bevat alleen talen die door uw provider worden ondersteund.

Als de optie ‘Taal wijzigen’ niet wordt weergegeven op uw instellingenpagina, ondersteunt uw provider niet meerdere talen. U kunt de taal van mymobility dan niet wijzigen.

Probleem oplossen

Ik heb problemen met het maken van foto’s of video’s in het ‘Berichten’ gedeelte van de app.

Mogelijk heeft u mymobility geen toestemming gegeven voor toegang tot uw camera. Als u het niet zeker weet, ga dan naar de app “Instellingen” op uw Android-telefoon en scrol omlaag om op “Apps” of “Toepassingsbeheer” te tikken waar uw apps worden vermeld en scrol omlaag totdat u de mymobility-app vindt en selecteert. Klik in het volgende scherm op ‘Machtigingen’ en zorg er vervolgens bij ‘Camera’ voor dat de schakelaar naar rechts is geschakeld, zodat deze groen is, wat aangeeft dat die optie is ingeschakeld. Let op: Android-telefooninstellingen kunnen enigszins variëren. Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding van uw telefoon.

Als u weet dat u het programma toestemming hebt gegeven om dit te doen en u hebt nog steeds problemen, probeer dan het programma volledig te sluiten en opnieuw op te starten. Als dat nog steeds niet werkt, neem contact op met mymobility-ondersteuning of via e-mail op  support@zbmymobilitysolutions.com.

Ik heb geen toegang tot mijn account.

Als u probeert in te loggen en steeds een kennisgeving krijgt dat uw wachtwoord of gebruikersnaam onjuist is, klik dan op de links “Gebruikersnaam vergeten” of “Wachtwoord vergeten”. Als u tijdens het inloggen tevergeefs hebt geprobeerd toegang te krijgen tot uw account, wordt u na 10 keer uitgesloten van uw account. U zou een pop-up bericht moeten zien met de tekst: ‘Uw account is vergrendeld vanwege 10 mislukte inlogpogingen. Het wordt automatisch ontgrendeld na een uur. Als u daarna nog steeds niet kunt inloggen, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning of  support@zbmymobilitysolutions.com.” Door op “Ok” te klikken, keert u terug naar het inlogscherm. Houd er rekening mee dat voordat u volledig bent uitgesloten van uw account, u waarschuwingen ontvangt waarin u wordt geïnformeerd over hoeveel pogingen u nog heeft voordat u wordt buitengesloten.

Ik kan geen voorlichtingsitems openen. Wat kan ik doen?

Mogelijk hebt u mymobility geen toestemming gegeven om voorlichtingsitems te openen. Toen u zich voor het eerst met succes aanmeldde, werd u gevraagd deze machtigingen toe te staan: ‘Sta mymobility toe om foto’s, media en bestanden op uw apparaat te openen.’ Als u “Toestaan” niet hebt geselecteerd, kan mymobility geen voorlichtingsitems openen. Ga naar de app “Instellingen” om mymobility toestemming te geven om voorlichtingsitems te openen. Klik vervolgens op “Apps”. U kunt nu zien welke apps u toestemming heeft gegeven om uw gegevens bij te werken (d.w.z. mymobility). Klik op “mymobility”. Selecteer in het volgende scherm “Machtigingen”. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om “Opslag” in te schakelen om toegang te verlenen. Let op:  Android-telefooninstellingen kunnen enigszins variëren. Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding van uw telefoon.

Als u weet dat u het programma toestemming hebt gegeven om dit te doen en u hebt nog steeds problemen, probeer dan het programma volledig te sluiten en opnieuw op te starten. Als dat nog steeds niet werkt, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning of via e-mail op support@zbmymobilitysolutions.com.

Mijn geluid werkt niet. Wat kan ik doen?

Zorg ervoor dat het geluid van uw telefoon is ingeschakeld door de volumeknoppen te controleren. Een andere optie is om uw geluidsinstellingen te controleren onder het pictogram “Instellingen” op uw telefoon door op “Geluiden” te klikken. Hier kunt u het volume van uw telefoon verhogen of verlagen. Let op: Android-telefooninstellingen kunnen enigszins variëren. Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding van uw telefoon.

Ik heb per ongeluk de mymobility-app verwijderd en kan deze niet meer vinden op mijn telefoon. Wat zal ik doen? Is alles wat ik heb voltooid voor altijd verdwenen?

Nee, alles wat u in het verleden hebt voltooid, is niet voor altijd verdwenen. Zorg ervoor dat u de app opnieuw op uw telefoon downloadt en log opnieuw in wanneer u klaar bent. Zodra u weer inlogt, zal u al uw eerdere deelname binnen de app moeten kunnen zien. Als u vragen heeft over uw eerdere deelname aan de app, neem dan contact op met uw zorgteam. Als u problemen ondervindt bij het opnieuw downloaden van de app, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning of via e-mail op  support@zbmymobilitysolutions.com.

De mymobility-app is onverwachts gesloten. Hoe komt dat en wat moet ik doen?

Als dit gebeurt, controleer dan of de batterij van uw telefoon niet leeg is. Als de batterij nog voldoende opgeladen is, is de app mogelijk gecrasht. Als u een taak nog niet had voltooid toen de app crashte, zijn niet-opgeslagen gegevens mogelijk verloren gegaan. Open de app opnieuw en controleer of u toegewezen items opnieuw moet starten. U kunt ook doorgaan waar u was gebleven vóór de crash. Als u bezig was met een oefening en deze niet volledig hebt kunnen voltooien door het aantal herhalingen/minuten te registreren, wordt deze oefening niet opgeslagen. Sla in dat geval de oefening niet over, maar registreer het aantal herhalingen/minuten dat u hebt voltooid voor die oefening. Opmerking: Voltooide oefeningen en het geregistreerde aantal herhalingen/minuten voor die oefening worden normaal gesproken opgeslagen in de app. Voltooi wel de overige oefeningen in de sessie.

Het mymobility-scherm is vastgelopen. Wat doe ik daarna?

De beste optie is om de app volledig te sluiten (door deze op te ruimen zoals u zou doen bij het wissen van actieve apps op uw telefoon) en vervolgens opnieuw te openen. Klik vervolgens op het pictogram “Instellingen” (aan de rechterkant van de onderste menubalk) en klik vervolgens op “Afmelden”. De app vraagt of u zeker weet dat u wilt uitloggen. Door op Ja te klikken, wordt u uitgelogd bij de app. Als u echter nog steeds problemen hebt met de app, wacht dan 15 minuten en probeer opnieuw in te loggen. Als u dan nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met mymobility-ondersteuning of via e-mail op support@zbmymobilitysolutions.com.

Toegang en gebruik

Er staat niets op mijn takenlijst. Wat nu?

Als u niets op uw To-Do-lijst heeft staan wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, betekent dit dat u alles wat aan u voor die dag is toegewezen al heeft voltooid of dat u voor die dag niets hoeft te voltooien. Goed gedaan! U kunt teruggaan en eerder voltooide voorlichtingsitems bekijken of u gewoon afmelden voor die dag. Zorg ervoor dat U zich de volgende dag weer meldt voor uw volgende ronde van activiteiten.

Als u echter items op uw takenlijst verwacht (dwz voorlichting of oefeningen) en er is niets, stuur dan een bericht naar uw zorgteam vanuit het gedeelte “Berichten” van de app om erachter te komen of dit een fout was.

Hoe sluit ik de applicatie af wanneer deze in volledig scherm op mijn telefoon staat?

Als u op de “Home” -knop onderaan uw Android-telefoon drukt, zou de app moeten sluiten. Om de app opnieuw te openen, dubbelklikt u nogmaals op de “Home” -knop om de app te selecteren of u kunt het app-pictogram op uw telefoon selecteren.

Als u zich alleen wilt afmelden bij de app, klikt u op het pictogram ‘Instellingen’ in de rechterbenedenhoek van de menubalk en vervolgens op ‘Afmelden’. De app moet vragen of U zeker weet dat U wilt uitloggen. Als u op Ja klikt, moet u uitgelogd zijn bij de app.

Kan ik de audio-instelling in de app wijzigen?

Nee. U kunt alleen de audio-instellingen van uw Android-telefoon wijzigen.

Kan ik de snelheid van de audio in mijn trainingsvideo’s wijzigen?

Nee. U kunt een video echter wel zo nodig pauzeren.

U kunt een video ook vanaf het begin opnieuw starten door op de terugspoelknop te drukken.

Bovendien kunt u ook op de lus-knop drukken om de video te herhalen, zodat u de oefening meerdere keren kunt bekijken, totdat u de pauzeknop selecteert om te stoppen.

Wanneer de video is afgelopen, kunt u ook nogmaals op de afspeelknop drukken om de video vanaf het begin opnieuw te starten.

Wat moet ik doen als ik per ongeluk een activiteit (bijv. educatie, training, enz.) heb gemarkeerd als voltooid, wanneer deze niet is voltooid?

Voorlichtingsitems zijn altijd beschikbaar in uw voorlichting-bibliotheek. Als u het voorlichtingsitem nog niet heeft voltooid, kunt u deze op elk moment bekijken door op het pictogram ‘Voorlichting ‘ in het midden van de onderste menubalk te klikken.

Vragenlijsten moeten nog steeds op de startpagina worden weergegeven als ‘nog niet voltooid’, tenzij u de vragenlijst volledig hebt ingevuld en aan het einde op ‘Verzenden’ hebt geklikt.

Oefeningen die u nog niet volledig heeft afgerond, moeten nog steeds verschijnen als ‘nog niet voltooid’ en u kunt alle oefeningen bekijken. Als u echter per ongeluk een oefening heeft overgeslagen in een voltooide sessie, mag u niet teruggaan om de oefening te voltooien. Als dat het geval is, stuur dan een bericht aan uw zorgteam om hen te laten weten wat er is gebeurd.

Ik heb mijn activiteit te snel afgesloten en wil deze weer openen. Hoe doe ik dat?

Als u uw activiteit nog niet hebt voltooid, wordt deze nog altijd weergegeven in uw takenlijst. Als u een voorlichtingsitem opnieuw wilt openen, klikt u op de onderste navigatiebalk op het pictogram Voorlichting. Vervolgens ziet u welke voorlichtingsitems aan u zijn toegewezen. Als u een voorlichtingsitem selecteert, kunt u dit doorlopen en bekijken.

Als u de oefeningssessie nog niet volledig hebt voltooid, is deze nog altijd beschikbaar in uw takenlijst. Als u echter een oefeningssessie niet voltooit op de dag waarop deze is toegewezen, kunt u de sessie niet op een andere dag voltooien. In de mymobility-app kunt u het aantal toegewezen herhalingen/minuten invoeren. Zo voorkomt u dat u te veel te snel doet, want dit kan tot blessures leiden en uw herstel belemmeren.

Is er een lijst met tips voor belangrijke dingen die ik niet mag vergeten bij elke oefening?

Nog niet. Als u vragen over een oefeningssessie hebt, kunt u via het gedeelte Berichten van de app contact opnemen met uw zorgteam.

Ik had mijn sessie al gestart, maar de app werd gesloten. Hoe kom ik weer terug naar waar ik was gebleven?

Start de app opnieuw en begin weer met uw toegewezen sessie. Oefeningen waarvoor u het aantal herhalingen/minuten hebt ingevoerd, zijn normaal gesproken opgeslagen. Voltooi wel de overige oefeningen in de sessie.

Wat betekenen de voortgangsringen op het startscherm?

Op de startpagina worden drie voortgangsringen weergegeven: Educatie, Beoordelingen en Oefeningen. Elke ring geeft uw activiteitsstatistieken. Als u op de pijl onder elke voortgangsring klikt, bevat het scherm een uitleg van wat die ring vertegenwoordigt en hoe dat activiteitenpercentage wordt berekend.

Ik ben onzeker over iets dat aan mij is toegewezen of heb andere vragen die ik aan mijn zorgteam wil stellen. Hoe stuur ik een bericht naar mijn zorgteam?

Als u vragen heeft over iets dat aan u is toegewezen, neem dan gerust contact op met uw zorgteam. U kunt op elk moment een bericht verzenden via het pictogram “Berichten” onderaan de navigatiemenubalk. Begin vanuit het scherm “Berichten” met het schrijven van uw bericht in het vak “Bericht invoeren” onder aan het scherm.

Het werkt net als het verzenden van een sms-bericht op uw telefoon. Dus als u klaar bent, klikt u gewoon op de pijl aan de rechterkant van het bericht-tekstvak om het bericht naar uw zorgteam te sturen. U kunt ook een foto of video via de app verzenden door op het camerapictogram aan de linkerkant van het bericht-tekstvak te klikken.

Als u klaar bent met uw bericht, klik dan op de knop “Verzenden” in de rechterbenedenhoek. Zolang uw bericht in de berichtenlijst wordt weergegeven, betekent dit dat het bericht naar uw zorgteam is verzonden.

Hoe weet ik wie er in mijn zorgteam zitten?

Om te zien wie er in uw zorgteam zitten, klikt u op het pictogram “Berichten” in de navigatiebalk onderaan. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm “Berichten” op het personenpictogram. Er verschijnt nu een lijst met zorgverleners die deel uitmaken van uw zorgteam.

Waarom staat mijn arts onder berichten niet vermeld in mijn zorgteam?

Indien uw arts niet in de lijst voorkomt, kan het zijn dat u meerdere ingrepen heeft ondergaan. Om uw zorgteam voor een andere procedure te bekijken, navigeert u naar de startpagina en tikt u op de koptekst met het dakje om een zorgplanselectiemenu weer te geven. Van daaruit kunt u een ander zorgplan selecteren en de bovenstaande instructies volgen onder ‘Hoe kan ik zien wie er bij mijn zorgteam horen?’

Waarom wordt mij gevraagd om beoordelingen in te vullen?

Tijdens uw hele hersteltraject zult u gevraagd worden om beoordelingen in te vullen. Uw inzendingen geven inzicht in hoe u vooruitgaat.  Ze helpen uw zorgteam met het beoordelen van het herstel en uw resultaten voor en na de ingreep te vergelijken met de benchmarks van de betreffende vragenlijst om uw vooruitgang te beoordelen.

Waarom wordt er naar mijn medische voorgeschiedenis gevraagd?

Misschien wordt u voor of na uw ingreep gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis door middel van een vragenlijst. Uw antwoorden helpen bij het maken van analytische modellen, zodat de patiëntervaring kan worden verbeterd en uw zorgteam beter kan beoordelen welke zorg u nodig hebt.  Uw zorgteam kan ervoor kiezen deze vragenlijst in of uit te schakelen.

Waarom word ik gevraagd om mijn pijnscore en/of medicatiegebruik op te geven?

U wordt mogelijk gedurende uw gehele zorgperiode gevraagd om uw huidige pijnscore en medicatiegebruik op te geven. We vragen u deze korte vragenlijsten in te vullen om uw zorgteam actuele informatie te verstrekken over hoe u zich voelt en hoeveel medicatie u neemt. Deze informatie wordt samen met de rest van uw statistieken in beschouwing genomen om uw voortgang bij te houden en uw herstel goed te laten verlopen. Hoe vaak en of u wordt gevraagd naar uw pijn en pijnmedicatiegebruik is afhankelijk van de overwegingen van uw chirurg.

Kan ik videobellen met mijn zorgteam?

Een videogesprek met uw zorgteam kan een optie zijn op basis van de functievoorkeuren van uw zorgteam. Nee. U kunt echter wei via de app een videobericht op uw telefoon opnemen en naar uw zorgteam sturen.

Ik zie geen gegevens op mijn Persona IQ®-statistiekenkaart. Waarom niet?

Voorafgaand aan uw operatie worden er geen gegevens weergegeven op de statistiekenkaarten in het gedeelte ‘Statistieken’ op de navigatiebalk. Controleer als er na uw operatie geen gegevens worden weergegeven of uw basisstation correct is geconfigureerd en verbonden. Neem contact op met de mymobility-ondersteuning of stuur een e-mail naar support@zbmymobilitysolutions.com als u niet zeker weet of uw basisstation is verbonden of als u hulp nodig hebt bij het configureren van uw basisstation.

Ik heb mijn oefeningssesie voltooid. Waarom kan ik het aantal voltooide herhalingen/minuten niet invoeren?

Als u het aantal voltooide herhalingen/minuten niet kunt toevoegen, hebt u mogelijk meer dan het aantal toegewezen herhalingen/minuten gedaan. In de mymobility-app kunt u alleen het aantal toegewezen herhalingen/minuten invoeren. Zo voorkomt u dat u te veel te snel doet, want dit kan tot blessures leiden en uw herstel belemmeren.

Hoe lang blijf ik ingelogd op de app voordat ik word uitgelogd en ik me opnieuw moet aanmelden (d.w.z. minuten aan inactiviteit / programma sluiten / telefoon vergrendelen, enz.)?

U wordt na 15 minuten inactiviteit buitengesloten als u uw telefoon vergrendelt, de app minimaliseert om iets anders op uw telefoon te doen of de app gewoon open laat zonder iets anders te doen.

Houd er rekening mee dat als u bezig bent met een activiteit, maar de app niet volledig afsluit, er geen voortgang verloren kan gaan. Zorg ervoor dat u, voordat u de app verlaat, al uw activiteiten volledig voltooit, zodat u geen voortgang verliest.

Ik kon gisteren mijn oefeningen niet uitvoeren. Waarom zie ik ze vandaag niet?

Oefeningen worden niet overgedragen tijdens uw perioden vóór de operatie of na de operatie. Dit is om u te helpen voorkomen dat u teveel op één dag doet, wat kan leiden tot letsel dat uw herstelproces kan vertragen.

Wat betekent het als ik ontslagen word?

Ontslagen worden betekent dat uw zorgteam heeft besloten dat u niet langer hoeft te worden ingeschreven voor het mymobility-programma. U zou dan geen toegang mogen hebben tot een van de services in de mymobility-app. Als u merkt dat u nog steeds hulp nodig heeft of vragen heeft, neem dan contact op met uw zorgteam. Bel, zoals altijd, in geval van nood onmiddellijk het medische noodnummer 112.

Wat betekent het als ik word ontslagen maar recent meerdere ingrepen onderging en momenteel meerdere zorgplannen volg?

Dit betekent dat het zorgteam van één van uw zorgplannen heeft besloten dat u voor die operatie niet meer aan het mymobility-programma hoeft mee te doen. Ontslag is specifiek voor een zorgplan, dus blijf uw andere ingrepen controleren op taken of berichten van uw zorgteam.

Kan ik als patiënt opnieuw worden opgenomen? Wat betekent dat?

Ja. Als uw zorgteam besluit dat u opnieuw moet worden opgenomen nadat u al bent ontslagen, kunt u weer worden opgenomen in het mymobility-programma. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met uw zorgteam.

Hoe bekijk ik een zorgplan voor een aanvullende operatie?

Er zijn twee manieren om een zorgplan voor een aanvullende operatie te bekijken. Indien u meer dan één operatie heeft, krijgt u bij de eerste keer inloggen op de mymobility Patient-app een scherm te zien om uw zorgplan te selecteren. Vanaf hier kunt u kiezen welk zorgplan u wilt bekijken. Indien u zich al binnen een zorgplan bevindt, kunt u op uw startscherm tussen zorgplannen wisselen door de kop met het dakje ernaast te selecteren en een keuze te maken uit een keuzemenu voor zorgplannen.

Wat bekent het belpictogram naast het koptekstmenu van het zorgplan?

Het magenta belpictogram geeft aan dat u onafgemaakte voorlichtings-, beoordelings- of oefentaken hebt voor een zorgplan dat u momenteel niet bekijkt. Om deze taken te bekijken, klikt u op de koptekst van het zorgplan bovenaan het startscherm en selecteert u een ander zorgplan in het keuzemenu voor zorgplannen.

Berichten

Naar wie kan ik berichten sturen?

De enige berichten die u kunt verzenden, zijn berichten aan uw hele zorgteam. Zodra u een bericht naar uw zorgteam stuurt, krijgen zij een melding dat er een bericht wacht op actie. U kunt berichten verzenden of controleren via het tabblad “Berichten”. Als u reageert op een bericht van uw zorgteam, wordt het bericht naar alle leden van uw zorgteam gestuurd.

Wat is een afwezigheidsverklaring?

Deze melding wordt alleen weergegeven als uw kliniek zijn kantooruren heeft ingesteld op het mymobility-platform. Buiten de kantooruren van de kliniek wordt de afwezigheidsverklaring weergegeven in een banner bovenaan het tabblad Berichten. De mededeling kan door uw zorgteam worden aangepast, bijvoorbeeld door kantooruren aan te kondigen en/of alternatieve manieren te bieden om zorg te zoeken als ze niet op kantoor zijn.

Wat kan ik verwachten bij een afwezigheidsverklaring?

Wanneer er een banner met de afwezigheidsverklaring op het tabblad Berichten staat, kunt u een vertraging in de responstijd van uw zorgteam verwachten totdat zij weer op kantoor zijn.

Mag ik terugkijken naar berichten die ik al heb verzonden?

Ja, via het pictogram “Berichten” op de onderste menubalk van de navigatie kunt u alle berichten bekijken die zijn verzonden en ontvangen tussen u en uw zorgteam.

Kan ik een foto- of videobericht verzenden?

Ja, dat mag. Wanneer u bij de app bent ingelogd, klikt u op het pictogram “Berichten” in de navigatiebalk onderaan. U hebt de mogelijkheid om op het camerapictogram te klikken om een foto of video te verzenden.

Op het volgende scherm hebt U de mogelijkheid om een foto of video toe te voegen. De eerste keer dat u een foto of video toevoegt, vraagt de app of u de mymobility-app toegang wilt geven tot uw camera en vervolgens tot uw microfoon. Door ‘ja’ te selecteren, zou u nu een foto moeten kunnen maken of een video kunnen opnemen.

Tik op het fotopictogram om een foto te maken. U hebt de mogelijkheid om een foto van iets voor U te maken, of door op de knop ‘Wisselen’ te klikken over te schakelen naar de camera aan de voorkant om een foto van uzelf te maken.

Om een video te maken, tikt U op het woord “video” zodat het blauw gemarkeerd is en tik vervolgens op het videopictogram. U hebt de mogelijkheid om ofwel een video van iets voor U te maken of door op de knop “Wisselen” te klikken om over te schakelen naar de camera aan de voorkant om een video van uzelf te maken. Houd er rekening mee dat U een video van maximaal 30 seconden kunt opnemen.

Als U klaar bent met het maken van een foto of video, hebt U de optie om de foto / video opnieuw te nemen of op ‘Gereed’ te klikken in de rechterbovenhoek. Als u besluit uw foto of video niet te gebruiken nadat u deze hebt gemaakt, klikt U op de knop “Opnieuw” en vervolgens in het volgende scherm op “Annuleren”.

Als u tevreden bent met de foto of video die u naar uw zorgteam wilt sturen, klikt u op ‘Gereed’ in de rechterbovenhoek om de foto / video aan uw bericht toe te voegen. U kunt de foto / video echter nog steeds verwijderen of opnieuw maken door op de ‘X’ in de rechterbovenhoek van de foto / video te klikken terwijl deze zich nog in uw berichttekstvak bevindt, voordat u het bericht naar uw zorgteam stuurt.

Google Fit

Wat is het doel van het gebruik van Google Fit?

De voordelen van het gebruik van Google Fit in combinatie met het mymobility-programma is dat u als patiënt meer toegang krijgt tot alle voordelen van deelname aan het mymobility-programma. Enkele van deze voordelen zijn een eenvoudigere manier om het aantal stappen bij te houden om te helpen bij een soepel en succesvol herstel.

Telehealth – videoconsult

Wat is een Telehealth-videoconsult?

Via de Telehealth-service voor videoconsulten kunnen zorgverleners klinische zorg aan patiënten verstrekken via de mymobility-app. Deze service is handig en toegankelijk voor patiënten zodat ze een afspraak voor een virtueel consult kunnen maken. Ze hoeven dus niet naar de kliniek of het ziekenhuis te komen.

Hoe kan ik me aanmelden voor deze service?

U hoeft zich niet aan te melden voor deze service. Vraag uw zorgteamlid of deze service wordt aangeboden.

Kan ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord van mymobility gebruiken voor deze service?

Ja, de service voor videoconsulten wordt in de mymobility-app aangeboden. U hoeft dus niet opnieuw een gebruikersnaam of wachtwoord te maken.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de service voor videoconsulten?

Vraag uw zorgteamlid of er kosten in rekening worden gebracht voor virtuele bezoeken. Als u deze service wilt gebruiken, moet u verbinding maken via wifi of draadloos internet. Uw provider brengt hiervoor mogelijk aanvullende datakosten in rekening.

Hoe kan ik een afspraak voor een videoconsult bij mijn zorgteamlid instellen, wijzigen of annuleren?

Neem direct contact op met uw zorgteam om een afspraak voor een videoconsult in te plannen, te wijzigen of te annuleren. Momenteel kunt u geen afspraken plannen, wijzigen of annuleren via het mymobility-platform.

Ontvang ik meldingen over mijn afspraken voor videoconsulten vanuit de mymobility-app?

Ja, u ontvangt een pushbericht zodra uw zorgteamlid een nieuwe afspraak voor een videoconsult heeft gepland. U ontvangt ook een pushbericht wanneer een geplande afspraak wordt bijgewerkt of geannuleerd.

Kan ik mijn afspraken voor videoconsulten toevoegen aan de agenda op mijn Android-telefoon?

Ja, u kunt afspraken voor videoconsulten toevoegen aan de agenda op uw Android-telefoon vanaf de pagina met afspraken voor videoconsulten.

Wat als ik het videogesprek met mijn zorgteamlid mis? Worden er dan kosten in rekening gebracht?

Als u uw afspraak voor een videoconsult vergeet en niet komt opdagen, brengt het zorgteam mogelijk kosten in rekening. Vraag dit na bij uw zorgteam zodat het beleid voor videoconsulten duidelijk is voor u.

Mijn camera werkt niet. Hoe schakel ik die in?

De mymobility-app controleert automatisch of de camera is ingeschakeld voordat er verbinding met het videoconsult wordt gemaakt. Als de camera niet is ingeschakeld, dan zal de app u vragen om naar de pagina met Android-instellingen te gaan om de toegang tot de camera in te stellen.

Mijn camera is ingeschakeld, maar doet het nog steeds niet. Wat moet ik doen?

Als de camera het niet doet tijdens het videogesprek, controleer dan of het camerapictogram is gedeactiveerd. U kunt het videogesprek activeren door op het camerapictogram te klikken. De camera wordt dan ingeschakeld.

Moet ik mijn camera inschakelen om deel te nemen aan het videogesprek?

Ja, het videoconsult is alleen mogelijk als de camera is ingeschakeld.

Ik zit in het videogesprek, maar mijn zorgteamlid is er nog steeds niet. Hoe neem ik contact met hem of haar op?

Het zorgteamlid is mogelijk te laat. U kunt dan rechtstreeks via de telefoon contact met hem of haar opnemen. Wanneer u in het videoconsult zit, kunt u niet vanuit de mymobility-app contact opnemen met het zorgteam.

Bewegingsbereik (Range of motion) – schouder

Wat is een bewegingsbereikevaluatie?

Een bewegingsbereikevaluatie is een beoordeling van uw mobiliteit aan de hand van een reeks bewegingen. Hierdoor kan uw arts beoordelen of u voortgang boekt in uw zorgplan na de operatie.

Waar kan ik mijn bewegingsbereikevaluaties vinden?

Als uw arts u een range-of-motion evaluatie heeft toegewezen, vindt u deze onder het kopje ‘Beoordelingen’ op het startscherm van uw mymobility-app.

Waar kan ik de instructievideo over het voltooien van een evaluatie vinden?

Nadat u vanaf het mymobility-startscherm de bewegingsbereikevaluatie hebt geselecteerd, wordt u doorgestuurd naar een instructievideo over hoe u een bewegingsbereikevaluatie moet uitvoeren. Als u eerder de optie Niet opnieuw weergeven hebt geselecteerd, kunt u de video op elk scherm binnen de bewegingsbereikevaluatie vinden door op het vraagtekenpictogram in de rechterbovenhoek te tikken.

Wat moet ik doen als ik mijn bewegingsbereikevaluatie niet kan uploaden?

Nadat u uw bewegingsbereikevaluatie hebt ingediend, kunt u zien dat deze wordt geüpload, zodat uw arts uw voortgang kan bijhouden. Als u een foutmelding krijgt dat de evaluatie niet kan worden geüpload, kunt u deze opnieuw uploaden door op het startscherm het pijltje omhoog naast de evaluatie te selecteren.

Wat gebeurt er als ik mijn bewegingsbereikevaluatie vergeet uit te voeren op de hiervoor aangewezen dag?

Uw bewegingsbereikevaluatie verdwijnt pas als u deze hebt voltooid.

Wat moet ik doen als ik tijdens de evaluatie een fout maak?

Als u tijdens uw bewegingsbereikevaluatie een fout maakt, hebt u de optie om de evaluatie opnieuw uit te voeren. Zodra u de evaluatie hebt voltooid, selecteert u Stoppen. U ziet een videoclip van uw evaluatie met daaronder de optie om deze opnieuw uit te voeren.

Wanneer moet ik een evaluatie opnieuw uitvoeren?

Voer uw evaluatie alleen opnieuw uit als u problemen hebt met het voltooien van de herhalingen voor uw evaluatie of als iemand anders door het beeld loopt.

Patiënten moeten toegang hebben tot internet en een mobiel apparaat met tekstondersteuning of een compatibele smartphone om gebruik te kunnen maken van
Mymobility. Niet alle functies van de smartphone-app zijn beschikbaar met de webversie. Niet alle patiënten komen in aanmerking voor mymobility en patiënten moeten door chirurgen worden geëvalueerd als geschikte kandidaten voor therapie thuis.

Deze informatie is bedoeld voor patiënten die gebruik maken van de Zimmer Biomet Connected Health mymobility® digitale applicatie (‘app’). Zimmer Biomet Connected Health oefent geen geneeskunde uit. Alleen een bevoegde zorgverlener kan de behandeling bepalen die geschikt is voor uw specifieke aandoening; passende postoperatieve activiteiten en beperkingen zullen van patiënt tot patiënt verschillen. Het zorgplan en de instructies in uw mymobility-app zijn door uw zorgteam voor u gekozen en voorgeschreven en alle vragen met betrekking tot uw medische toestand moeten worden gericht aan uw zorgteam.

De informatie die u via deze applicatie verstrekt, wordt gebruikt door Zimmer Biomet of zijn dochterondernemingen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming; Raadpleeg het privacybeleid op uw mymobility-app voor meer informatie.

Alle inhoud hierin is beschermd door copyright, handelsmerken en andere intellectuele eigendomsrechten, indien van toepassing, eigendom van of in licentie gegeven aan Zimmer Biomet of zijn dochterondernemingen, tenzij anders aangegeven, en mag niet geheel of gedeeltelijk worden verspreid, gedupliceerd of openbaar gemaakt zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Zimmer Biomet.

Android, Google Fit en Google Play zijn handelsmerken van Google, LLC.

Persona IQ® The Smart Knee®

De objectieve kinematische gegevens die door het CTE met CHIRP-systeem worden gegenereerd, zijn niet bedoeld ter ondersteuning van klinische besluitvorming en er is geen klinisch voordeel aangetoond. Niet alle patiënten komen in aanmerking voor dit product en/of deze operatie. Alleen een medisch deskundige kan de behandeling vaststellen die geschikt is voor uw specifieke aandoening. Geschikte activiteiten en beperkingen na de operatie verschillen per patiënt. Overleg met uw chirurg of vervanging van het gewricht de juiste operatie voor u is en welke risico’s er aan de operatie zijn verbonden, waaronder de risico’s van slijtage van het implantaat, infectie, losraken, breuk of uitval, die elk mogelijk tot een extra chirurgische operatie zouden kunnen leiden. Ga voor een volledige lijst met informatie over voordelen en risico’s en om een zorgverlener bij u in de buurt te vinden naar www.zimmerbiomet.com or call 1-800-HIP-KNEE. Alle inhoud in deze publicatie is beschermd door auteursrechten, handelsmerken en andere intellectuele-eigendomsrechten, voor zover van toepassing, die eigendom zijn van of gelicentieerd zijn aan Zimmer Biomet of aan Zimmer Biomet gelieerde ondernemingen, tenzij anders vermeld, en mag niet worden geherdistribueerd, gedupliceerd of openbaar worden gemaakt, noch geheel noch gedeeltelijk, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Zimmer Biomet.

©2023 Zimmer Biomet