iPhone med Apple Watch introduktionsguide för nya patienter

Registrering

Mottagning av registreringsanvisningar När du registrerats i mymobility-programmet av din vårdgivare får du ett antal sms. Dessa sms innehåller anvisningar för konfiguration av ditt mymobility-konto.

SMS för kontohantering krävs för att använda mymobility. Om du inte vill använda mymobility sms:a STOPP för att avsluta.

Konfiguration av enhet och konto (iPhone)

Uppdatera iOS-programvaran För en lista med enheter som stöds och minimikrav klickar du här. Du måste uppdatera din telefon till den senaste programvaruversionen för att kunna använda appen. Gör detta genom att gå till telefonens app för Inställningar, klicka på knappen Allmänt och sedan på Programuppdatering. Om det finns en uppdatering klickar du på Hämta och installera.

Hämta mymobility®-appen Du måste hämta mymobility-appen från App Store för att kunna använda den. Sök efter ”mymobility” och hämta appen genom att trycka på knappen Hämta på hämtningssidan. Du kan behöva ange lösenordet för ditt Apple ID för att hämta appen.

Aktivera konto När du startar appen visas inloggningsskärmen. Om det är första gången du använder appen måste du välja Aktivera konto. På nästa sida anger du ditt mobilnummer, födelsedatum och bekräftar var din vårdgivare finns. Tryck sedan på ”Aktivera konto”.

Godkänn integritetsskyddspolicyn och slutanvändaravtalet Under kontokonfigurationen visas både en integritetsskyddspolicy och ett slutanvändaravtal (EULA). Läs och godkänn båda dokumenten genom att följa anvisningarna på skärmen.

Skapa användarnamn och lösenord För att kunna använda appen måste du välja ett unikt användarnamn och lösenord. Kraven för båda visas när du anger ditt önskade användarnamn och lösenord.

Tillåt inloggning med Face ID/Touch ID Du kommer sedan att tillfrågas om att godkänna användning av Touch ID eller Face ID, beroende på din enhet, för framtida inloggning. Det rekommenderas att denna inställning aktiveras eftersom det gör det enklare och snabbare att logga in i appen.

Ange profilinformation Följande två skärmar ber dig ange din e-postadress och du kan om du vill även ange ditt postnummer och en profilbild.

Tillåt HealthKit-åtkomst För att appen ska kunna skicka hälsostatistik och information till ditt vårdteam ombeds du ge HealthKit åtkomst till appen. Välj ”Aktivera alla kategorier” för att din personliga hälsostatistik ska sparas och kunna ses av din vårdgivare. Välj sedan ”Tillåt” längst upp till höger.

Tillåt notiser Till sist tillfrågas du om du vill tillåta att appen skickar notiser. Välj OK för att få viktiga påminnelser om sådant som kräver din uppmärksamhet i appen, som meddelanden från ditt vårdteam eller saker på att göra-listan.

Konfiguration av enhet och konto (Apple Watch)

Inledande steg Om du inte redan uppdaterat iOS på din iPhone, gör det nu. Detta krävs för korrekt användning med Apple Watch. Anvisningar för uppdatering av telefonens programvara finns i avsnittet ”Enhetskonfiguration – iPhone: Uppdatera iOS-programvaran” i denna guide.

Du måste även se till att mymobility-appen är installerad på din iPhone. Denna process ska även ha installerat mymobility-appen på din Apple Watch. Om den inte är det öppnar du appen Apple Watch på din iPhone, går till fliken ”Min klocka”, skrollar ned till tillgängliga appar och trycker på installationsknappen intill mymobility.

Packa upp och ladda din klocka När du får din Apple Watch måste du säkerställa att den laddas helt. Starta enheten och placera den på den medföljande laddaren. Medan enheten laddas ska en grön ”blixtsymbol” visas på skärmen.

Parkoppla klockan med iPhone För att Apple Watch ska kommunicera med din iPhone måste de ”parkopplas”. Säkerställ att Bluetooth är aktiverat på din iPhone genom att gå till appen Inställningar, välja Bluetooth och kontrollera att reglaget är inställt på ”På”.

Se till att både Apple Watch och din iPhone är påslagna, sätt Apple Watch på handleden och håll den nära din iPhone. Parkopplingsprocessen ska starta automatiskt. Om den inte gör det väljer du ”Klock”-ikonen på din iPhone.
Följ anvisningarna på skärmen för att fortsätta processen. Du kommer att uppmanas att rikta din iPhones kamera mot Apple Watch. Om du av någon anledning inte kan använda telefonens kamera kan du välja Parkoppla Apple Watch manuellt.
Fortsätt följa stegen för parkoppling på din iPhone. Du kommer att få logga in med ditt Apple ID. Du ska använda samma Apple ID-konto som på din iPhone.
I slutet av parkopplingsprocessen tillfrågas du om vilka funktioner och appar som ska installeras på din Apple Watch. Vid det här laget ska mymobility-appen redan finnas på din iPhone. Om den gör det väljer du Installera alla för att installera den tillhörande appen på din Apple Watch.

Uppdatering av watchOS-programvara Du kan behöva uppdatera programvaruversionen på din Apple Watch. Vi kräver watchOS version 4 eller högre. För att kontrollera och/eller uppdatera öppnar du appen ”Watch” på din iPhone, väljer knappen ”Allmänt” för att visa de grundläggande Apple Watch-inställningarna och väljer ”Programuppdatering”. Då kontrollerar telefonen om det finns en ny version av watchOS och finns det kan du hämta den och uppdatera.

Tillåt aviseringar från Apple Watch När mymobility Watch-app startas första gången kommer du att tillfrågas om du vill tillåta att aviseringar skickas till din Apple Watch. Välj ”Tillåt” för att få aviseringar när du har uppgifter att utföra eller när du har nya meddelanden från ditt vårdteam.

Ge HealthKit tillgång från Apple Watch När du konfigurerar Apple Watch kommer du att tillfrågas om att ge mymobility åtkomst till dina hälsodata. Välj knappen OK när du tillfrågas för att tillåta synkronisering av hälsodata från Apple Watch till din iPhone och mymobility-appen.

Starta om iPhone-appen När du godkänt åtkomsten i Apple Watch-appen måste du starta om iPhone-appen för att slutföra processen. Detta krävs för att de två apparna ska synkroniseras.

Användning (iPhone)

Logga in med nytt användarnamn och lösenord När du skapat kontot kommer du att logga in i iPhone-appen med det nya användarnamnet och lösenordet varje gång du använder appen. Starta appen, välj Logga in och gå vidare till nästa skärm där du anger dina användaruppgifter.

Använda Touch ID eller Face ID Någon av de första gångerna som du loggar in med ditt användarnamn och lösenord kommer du att tillfrågas om du vill tillåta användning av Touch ID eller Face ID för framtida inloggningar. Detta varierar beroende på vilket iPhone du har.

Användning (Apple Watch)

Öppna mymobility Watch-appen för att synkronisera statistik och tilldelade uppgifter Du måste öppna mymobility Apple Watch-appen när du parkopplat enheterna, installerat apparna och loggat in för första gången. Denna process synkroniserar statistik och tilldelade uppgifter. Leta upp mymobility-logotypen i app-skärmen på Apple Watch och tryck på den.

Patienter måste ha internetåtkomst och en mobilenhet som kan skicka och ta emot textmeddelanden, eller en kompatibel smartphone för att använda mymobility; alla funktioner i smartphone-appen är inte tillgängliga i den webbaserade versionen. Alla patienter är inte lämpliga för mymobility och patienterna ska bedömas av ortopeder som lämpliga kandidater för behandling i hemmet.

Detta material är avsett för patienter som använder appen mymobility från Zimmer Biomet. Zimmer Biomet är tillverkare av medicintekniska produkter och tjänster och tillhandahåller inte medicinsk vård. Alla frågor om din hälsa ska ställas till din läkare. För svar på tekniska frågor om appen mymobility kontaktar du mymobility support. Allt innehåll skyddas av upphovsrätt, varumärken och andra rättigheter för immateriell egendom, som tillämpligt, som ägs av eller licensierats till Zimmer Biomet eller dess närstående företag, om inte annat anges, och får inte distribueras, kopieras eller lämnas ut, helt eller delvis utan uttryckligt skriftligt tillstånd från Zimmer Biomet.

Apple, Apple Watch, iPhone, App Store, HealthKit, watch OS, Face ID och Touch ID är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder.