mymobility® Digital Applikation Patient ställer löpande frågor om användningen av Mymobility på Android™-enheter

Följande vanliga frågor är avsedda att hjälpa dig lösa de problem du kan stöta på när du använder mymobility-appen på din digitala enhet med Android™. Om du upplever smärta, svindel, svimning, yrsel, andnöd, fysiskt obehag eller svårigheter (dvs. obalans eller oförmåga att slutföra en övning utan att orsaka smärta) med övningarna i din plan, sluta omedelbart och rådfråga din läkare. OM DU TROR ATT DU BEHÖVER AKUT MEDICINSK HJÄLP SKA DU OMEDELBART RINGA DITT LANDS NÖDNUMMER.

Allmänt

Vad är mymobility?

mymobility är en digital interaktiv vårdplan utformad i form av en mobilapplikation för användning på vissa mobila digitala enheter.  Appen uppmanar och uppmuntrar användare att utföra uppgifter (t.ex. som att genomföraordinerade övningar och besvara frågor) som tilldelats av deras läkare, som en del av läkarens vårdplan. Läkaren och vårdteamet kan övervaka utförande av uppgifter och kommunikation för att följa användarnas framsteg och justera varje vårdplan baserat på detta. mymobility-programmet kan användas för att förbereda inför ett ingrepp och för återhämtning efter specifika skador eller trauma.

Hur fungerar mymobility-programmet?

Ditt vårdteam hjälper dig välja en lämplig vårdplan som inte bara hjälper dig förbereda dig inför en operation utan även att återhämta dig efter den. mymobility kan också hjälpa dig att återhämta dig från oväntade skador eller trauma.

Ditt vårdteam följer dina framsteg genom den vårdplan de valt för dig. De ger dig även återkoppling via den krypterade meddelandefunktionen, som även kan användas för att vid behov justera din plan.

Hur får jag/tar jag bort aviseringar på telefonen?

Du kan ändra inställningarna för mymobilitys app-aviseringar genom att gå till Android-telefonens sektion för inställningar och aviseringar; du kan sedan i mymobility-appen bestämma hur och när du vill få aviseringar.

Obs! Inställningarna för Android-telefoner kan variera lite. Läs informationen om aviseringar i telefonens användarguide.

Logga in

Måste jag ge Google Fit™-appen åtkomst till mina stegdata nu eller kan jag göra det senare? Vad händer om jag inte ger Google Fit-appen tillgång till mina stegdata?

Ja, du kan antingen tillåta det nu eller senare. De data som mymobility-appen ber att få tillgång till ger den möjlighet att rapportera dina stegdata till medlemmar i ditt vårdteam. Även om det inte är ett krav ger dessa data ditt vårdteam information om din aktivitet (som patient), vilket ger vårdteamet möjlighet att justera din vårdplan efter behov. Dessa data ger ditt vårdteam möjlighet att följa dina framsteg under tiden före operation och under återhämtningen. Det sker genom att upptäcka mönster i patientaktiviteterna och hjälpa patienterna med lämpliga planer för lyckade återhämtningsresultat efter operation.

Vad måste jag göra för att ge appen Google Fit åtkomst?

Efter att du hämtat mymobility-appen följer du processen för kontoaktivering. Under ett av de sista stegen, innan du kan använda appen, har du möjlighet att ge Google Fit åtkomst. Du kommer att få möjlighet att hämta Google Fit-appen till telefonen. Om du redan har Google Fit-appen får du möjlighet att klicka på ”Tillåt”.

Oavsett om du ger Google Fit-appen åtkomst nu eller väntar till senare kommer du att komma tillbaka till mymobility-app så att du kan logga in. Kom ihåg att om du inte ger Google Fit-appen tillgång till dina stegdata kommer statistiken i mymobility-appen (dvs. steg) att visas som ”ej tillämpligt” tills du ger Google Fit-appen åtkomst.

Hur ger jag Google Fit-appen tillgång till mymobility-data om jag från början nekade tillgång under appinstallationen?

Om du inte har Google Fit-appen kan du hämta den från Google Play. När du installerat Google Fit kan du koppla den till mymobility-appen. Du måste avinstallera mymobility-appen och sedan installera om den från Google Play. När du startar mymobility-appen får du möjlighet att klicka på ”Tillåt”.

Jag har glömt mitt användarnamn. Hur loggar jag in?

I appens huvudinloggningsskärm klickar du på länken ”Logga in” och sedan på ”Glömt användarnamn” längst ned till vänster på nästa skärm. På nästa sida anger du mobilnummer, födelsedatum som är kopplat till ditt konto och bekräftar var din vårdgivare finns. Tryck sedan på ”Fortsätt”. Du måste sedan bekräfta din identitet med en temporär kod som skickas via sms. När du bekräftat din identitet återgår du till inloggningsskärmen där ett meddelande visas med ditt användarnamn. Du kan nu logga in med det användarnamnet. Obs! Användarnamn gör ingen skillnad på stora och små bokstäver. Ett annat alternativ för att underlätta framtida inloggning är att konfigurera och använda alternativet för fingeravtrycks-/ansiktsigenkänning på telefonen.

Vad är mitt användarnamn?

Om du är osäker på ditt användarnamn kanske du inte konfigurerat ditt mymobility-konto än. För att göra det läser du de sms du fått från ditt vårdteam. Sms:et skickades när din profil skapades när du registrerades i mymobility-programmet. Obs! Användarnamn gör ingen skillnad på stora och små bokstäver.

Om du vet att du redan konfigurerat ditt mymobility-konto, men har glömt ditt användarnamn, klickar du på länken ”Glömt användarnamn” längst ned till vänster på skärmen. På nästa sida anger du mobilnummer, födelsedatum som är kopplat till ditt konto och bekräftar var din vårdgivare finns. Tryck sedan på ”Fortsätt”.

Du måste sedan bekräfta din identitet med en temporär kod som skickas via sms. När du bekräftat din identitet återgår du till inloggningsskärmen där ett meddelande visas med ditt användarnamn. Du kan nu logga in med det användarnamnet. Obs! Användarnamn gör ingen skillnad på stora och små bokstäver. Ett annat alternativ för att underlätta framtida inloggning är att konfigurera och använda alternativet för fingeravtrycks-/ansiktsigenkänning på telefonen.

Kan jag ändra mitt användarnamn?

Nej. Användarnamnet du skapade första gången du loggade in i mymobility-appen är det användarnamn du alltid kommer att ha.

Varför fungerar inte mitt användarnamn?

Om användarnamnet inte fungerar och du är säker på att du skriver det korrekt kan du verifiera det. För att göra detta från mymobility-appens inloggningsskärm klickar du på länken ”Glömt användarnamn” längst ned till vänster på skärmen.

På nästa skärm anger du det mobilnummer och födelsedatum som är kopplat till kontot och klickar på ”Fortsätt”. Du måste sedan bekräfta din identitet med en temporär kod som skickas via sms. När du bekräftat din identitet öppnas inloggningsskärmen där ett meddelande visas med ditt användarnamn. Obs! Användarnamn gör ingen skillnad på stora och små bokstäver. Ett annat alternativ för att underlätta framtida inloggning är att konfigurera och använda alternativet för fingeravtrycks-/ansiktsigenkänning på telefonen.

Jag har glömt lösenordet. Hur återställer jag det?

Klicka på länken ”Glömt lösenord” längst ned till höger på appens inloggningsskärm.

På nästa sida anger du ditt användarnamn och födelsedatum och bekräftar var din vårdgivare finns. Tryck sedan på ”Fortsätt”. Du måste sedan bekräfta din identitet med en temporär kod som skickas via sms. När du bekräftat din identitet kommer nästa skärm att låta dig återställa ditt lösenord. När du återgår till appen kan du logga in med ditt användarnamn och det temporära lösenordet.

Beroende på din vårdgivares säkerhetspreferenser är alla lösenord antingen en 4-siffrig numerisk kod ELLER skiftlägeskänsliga med en minsta längd på 8 tecken, med minst en stor och en liten bokstav, en siffra och ett specialtecken – som måste vara ett av: !@#$%()_-?/.,:’ <mellanslag>. Obs! Om du vill kunna se lösenordet medan du skapar det kan du klicka på ”ögonikonen” (till höger om lösenordsraden) för att tillfälligt visa lösenordet.

Om ditt permanenta lösenord godkänts och ändrats kommer appen att informera dig om detta. Det kan vara bra att skriva ned lösenordet på en säker plats. Kom ihåg att lösenord är skiftlägeskänsliga. Ett annat alternativ för att underlätta framtida inloggning är att konfigurera och använda alternativet för fingeravtryck/ansiktsigenkänning på telefonen.

Hur byter jag lösenordet?

Du måste vara inloggad i appen för att byta lösenordet. Klicka på ikonen ”Inställningar” till höger om det undre navigeringsfältet.

Klicka sedan på alternativet ”Byt lösenord”. På nästa skärm måste du ange ditt gamla lösenord och sedan ditt nya permanenta lösenord. Kom ihåg att beroende på din vårdgivares säkerhetspreferenser är alla lösenord antingen en 4-siffrig numerisk kod ELLER skiftlägeskänsliga med en minsta längd på 8 tecken, med minst en stor och en liten bokstav, en siffra och ett specialtecken – som måste vara ett av: !@#$%()_-?/.,:’ <mellanslag>. Om ditt permanenta lösenord godkänts och ändrats kommer appen att informera dig om detta.

Det kan vara bra att skriva ned lösenordet på en säker plats. Obs! Ditt nya lösenord måste vara unikt och kan inte vara ett av de senast 10 använda lösenorden. Ett annat alternativ för att underlätta framtida inloggning är att konfigurera och använda alternativet för fingeravtrycks-/ansiktsigenkänning på telefonen..

Jag har inte fått något sms efter att ha tryckt på alternativet ”Glömt lösenord”. Vad gör jag nu?

Om du är säker på att du (1) skrev in din e-postadress och ditt telefonnummer korrekt och (2) dubbelkollat att du inte fått något sms kontaktar du mymobility support eller på e-post support@zbmymobilitysolutions.com. Om du tror att du kanske skrev fel e-postadress eller telefonnummer kan du försöka använda funktionen ”Glömt lösenord” igen.

Varför fungerar inte mitt lösenord?

Om ditt lösenord inte fungerar och du vet att du anger rätt lösenord kan du byta lösenordet. Du måste använda alternativet ”Glömt lösenord” på inloggningsskärmen. Kom ihåg att beroende på din vårdgivares säkerhetspreferenser är alla lösenord antingen en 4-siffrig numerisk kod ELLER skiftlägeskänsliga med en minsta längd på 8 tecken, med minst en stor och en liten bokstav, en siffra och ett specialtecken – som måste vara ett av: !@#$%()_-?/.,:’ <mellanslag>. Om ditt permanenta lösenord godkänts och ändrats kommer appen att informera dig om detta.

Det kan vara bra att skriva ned lösenordet på en säker plats. Obs! Ditt nya lösenord måste vara unikt och kan inte vara ett av de senast 10 använda lösenorden. Ett annat alternativ för att underlätta framtida inloggning är att konfigurera och använda alternativet för fingeravtryck/ansiktsigenkänning på telefonen.

Jag har angett korrekta inloggningsuppgifter men kan ändå inte logga in. Vad kan jag göra? Vem kan jag kontakta för hjälp?

Det finns några olika alternativ. Om du redan försökt använda länkarna ”Glömt användarnamn” och ”Glömt lösenord” utan framgång, kontrollera din internetanslutning. För att använda appen mymobility måste du vara ansluten till ett WiFi-nätverk eller ha tillgång till mobilt bredband (dvs. 3G, 4G). Kontrollera WiFi- eller internetanslutningen på telefonen genom att gå till appen ”Inställningar” på din Android-telefon och klicka på ”Nätverk och internet” och sedan på ”Wi-Fi”. Härifrån kan du kontrollera om du är ansluten till ett WiFi-nätverk eller trycka för att ansluta till ett nätverk. Obs! Inställningarna för Android-telefoner kan variera lite. Läs i telefonens användarguide.

Om du fortfarande har problem med att logga in i appen kontaktar du mymobility support eller på e-post support@zbmymobilitysolutions.com.

Hur byter jag språk i appen?

Det finns två sätt att byta språket i appen.

På inloggningssidan finns en jordglob-ikon där appens aktuella språk visas. Klicka på ikonen för att öppna sidan ”Byt språk”. Här kan du se det språk som är valt och trycka på det nya språk du vill använda i appen. När du klickat på ”Byt språk” ber dig appen bekräfta att du vill utföra ändringen innan språket byts.

När du loggat in kan du på inställningssidan välja ”Byt språk” för att öppna sidan ”Byt språk”. Här kan du se det språk som är valt och trycka på det nya språk du vill använda i appen. Kom ihåg att de språk som visas här är de enda språken som stöds av din vårdgivare.

Om alternativet ”Byt språk” inte visas på inställningssidan har din vårdgivare inte stöd för flera språk och du kan inte ändra språket för mymobility.

Felsökning

Jag har problem att ta bilder eller spela in video i appens ”Meddelande”-del.

Du kanske inte har gett mymobility tillåtelse att använda kameran. Om du är osäker går du till appen ”Inställningar” på din Android-telefon och skrollar ned så att du kan trycka på ”Appar” eller ”Apphanterare” där apparna listas och skrolla sedan ned tills du kan se och markera mymobility-appen. På nästa skärm klickar du på ”Behörigheter” och där det står ”Kamera” ser du till att omkopplaren är inställd till höger så att den är grön, vilket anger att alternativet är aktiverat. Obs! Inställningarna för Android-telefoner kan variera lite. Läs i telefonens användarguide.

Om du vet att du gett programmet tillgång till kameran och du fortfarande har problem kan du försöka stänga av programmet helt och starta det igen. Om det fortfarande inte fungerar kontaktar du mymobility support eller på e-post support@zbmymobilitysolutions.com.

Jag kommer inte åt mitt konto.

Om du försöker logga in och får ett upplysning om att antingen ditt lösenord eller användarnamn är felaktigt kan du försöka med att klicka på länkarna ”Glömt användarnamn” eller ”Glömt lösenord”. Om du misslyckas med att logga in 10 gånger låses ditt konto. Du bör då se ett meddelande som säger ”Kontot har låsts på grund av 10 misslyckade inloggningsförsök. Det kommer automatiskt att låsas upp efter en timme. Om du fortfarande inte kan logga in efter det kontaktar du mymobility support eller support@zbmymobilitysolutions.com.” När du klickar på ”Ok” kommer du tillbaka till inloggningsskärmen. Innan ditt konto blir låst får du varningar som anger hur många fler försök du har innan kontot låses.

Jag kan inte öppna utbildningsaktiviteter. Vad kan jag göra?

Du kanske inte har gett mymobility tillåtelse att öppna utbildningsaktiviteter. När du loggade in första gången ombads du tillåta följande åtkomst: ”Ge mymobility tillgång till foton, media och filer på din enhet.” Om du inte valde ”Tillåt” kan inte mymobility öppna utbildningsaktiviteter. Gå till ”inställningar”-appen för att ge mymobility tillstånd att öppna utbildningsaktiviteter. Klicka sedan på ”Appar”. Du kan nu se vilka appar du gett tillstånd att uppdatera dina data (dvs. mymobility). Klicka på ”mymobility”. Välj ”Behörigheter” i nästa skärm. Du kan sedan aktivera ”Lagring” för att ge åtkomst. Obs! Inställningarna för Android-telefoner kan variera lite. Läs i telefonens användarguide.

Om du vet att du gett programmet tillgång till kameran och du fortfarande har problem kan du försöka stänga av programmet helt och starta det igen. Om det fortfarande inte fungerar kontaktar du mymobility support eller på e-post support@zbmymobilitysolutions.com.

Mitt ljud fungerar inte. Vad kan jag göra?

Se till att telefonens ljud är aktiverat genom att kontrollera volymknapparna. Ett annat alternativ är att dubbelkolla ljudinställningarna under ikonen ”Inställningar” på telefonen genom att klicka på ”Ljud”. Här kan du höja eller sänka telefonens volym. Obs! Inställningarna för Android-telefoner kan variera lite. Läs i telefonens användarguide.

Jag råkade av misstag ta bort mymobility-appen och kan inte hitta den på min telefon. Vad gör jag? Är allt jag gjort borta för alltid?

Nej, allt du gjort är inte borta. Hämta ned appen till telefonen igen och logga sedan in. När du loggat in igen bör du kunna se allt du gjort i appen. Om du har frågor om ditt tidigare deltagande i appen kontaktar du ditt vårdteam. Om du har problem med att hämta appen igen kontaktar du mymobility support eller på e-post support@zbmymobilitysolutions.com.

Appen mymobility stängdes plötsligt. Varför hände det och vad gör jag nu?

Om detta händer kontrollerar du att telefonens batteri inte är slut. Om batteriet har laddning kan appen ha kraschat. Om du inte lyckades slutföra en uppgift innan appen kraschade kan du ha förlorat osparade data. Öppna appen igen och kontrollera om du behöver börja om med några tilldelade uppgifter eller bara kan fortsätta där du var innan kraschen. Om du höll på med en övning och inte kunde slutföra den helt genom att registrera dina repetitioner/minuter har den övningen inte sparats. Registrera i så fall antalet repetitioner eller minuter du utförde för den övningen i stället för att hoppa över den helt. Obs! Alla slutförda övningar och de repetitioner/minuter du registrerat för övningarna ska vara sparade i appen. Se bara till att du utför de kvarvarande övningarna i träningspasset.

Skärmen har låst sig i mymobility-appen. Vad gör jag nu?

Det bästa alternativet är att helt stänga av appen (genom att svepa bort den som du normalt gör med appar i telefonen) och sedan öppna den igen. Klicka sedan på ”Inställningar”-ikonen (till höger på det undre menyfältet för navigering) och klicka sedan på ”Logga ut”. Appen frågar om du är säker på att du vill logga ut. Klicka på ja för att logga ut från appen. Om du fortfarande har problem med appen väntar du 15 minuter och försöker logga in igen. Om problemen kvarstår kontaktar du mymobility support eller på e-post support@zbmymobilitysolutions.com.

Åtkomst och användning

Det finns inget i min att göra-lista. Vad gör jag nu?

Om det inte finns något i din att göra-lista när du loggar in betyder det att du utfört alla de uppgifter du tilldelats för dagen eller att det inte fanns några tilldelade uppgifter för dagen. Bra jobbat! Du kan gå tillbaka och granska utförda utbildningsaktiviteter eller logga ut från appen för dagen. Se till att du återkommer kommande dag för nästa omgång aktiviteter.

Om du förväntade dig uppgifter i att göra-listan (dvs. utbildning eller övningar) och det inte finns något bör du skicka ett meddelande till ditt vårdteam från ”Meddelanden” i appen för att kontrollera om det blivit fel.

Hur stänger jag appen när den är i fullskärmsläge på min telefon?

Om du trycker på ”Hem”-knappen längst ned på din Android-telefon stängs appen. För att öppna appen igen kan du antingen dubbelklicka på ”Hem”-knappen igen för att välja appen eller välja appikonen på telefonen.

Om du bara vill logga ut från appen klickar du på ”Inställningar”-ikonen längst ned till höger i menyfältet för navigering och sedan på ”Logga ut”. Appen frågar om du är säker på att du vill logga ut. Om du klickar på ja loggas du ut från appen.

Kan jag ändra ljudinställningarna i appen?

Nej. Du kan bara ändra ljudinställningarna för din Android-telefon.

Kan jag ändra hastigheten för övningsvideor?

Nej. Du kan dock pausa en video efter behov.

Du kan även starta om en video från början genom att trycka på knappen för att spola tillbaka.

Dessutom kan du trycka på knappen för ”slinga”, vilket gör att övningen upprepas flera gånger tills du trycker på pausknappen för att stoppa.

När videon är slut kan du trycka på uppspelningsknappen igen för att börja från början.

Hur gör jag om jag av misstag markerade en aktivitet (dvs. utbildning, övning osv.) som utförd när den inte är det?

Utbildningsaktiviteter är alltid tillgängliga i ditt utbildningsbibliotek. Om du inte utfört ett utbildningsobjekt kan du när som helst visa dessa genom att klicka på ikonen ”Utbildning” i mitten av det nedre navigationsfältet.

För undersökningsuppgifter gäller att om du inte helt slutförde undersökningen och klickade på ”Skicka” i slutet ska undersökningen fortfarande visas på ”Hemsidan” som ej utförd.

För träningspass gäller att om du inte slutfört passet helt ska passet fortfarande visas som ej utfört och du ska kunna se alla övningar. Om du av misstag hoppade över en övning i ett slutfört träningspass kan du dock inte gå tillbaka och utföra det. Om det händer så skicka ett meddelande till ditt vårdteam så att de får veta det.

Jag lämnade min aktivitet för tidigt eller vill gå tillbaka till den igen. Hur kan jag göra det?

Om du inte utfört aktiviteten än ska du fortfarande kunna se den på din ”Att göra”-lista. Om du vill gå tillbaka till en utbildningsaktivitet klickar du på ikonen ”Utbildning” i navigeringsfältet längst ned. Därifrån kan du visa alla utbildningsaktiviteter som du tilldelats. Du bör här kunna välja och utföra utbildningsaktiviteten.

För träningspass gäller att om du inte utfört passet helt än ska det fortfarande vara tillgängligt på din ”Att göra-lista”. Kom ihåg att om du inte utför ett träningspass på den dag som det är tilldelat kommer du inte att kunna utföra det en annan dag. Programmet mymobility låter dig bara ange det antal repetitioner/minuter som du tilldelades. Det är för att hjälpa dig undvika att göra för mycket för snabbt, vilket kan leda till skada och göra att din återhämtning tar längre tid.

Finns det någon lathund som kan hjälpa mig att komma ihåg det viktigaste jag måste göra under varje övning?

Inte just nu. Om du har frågor om ett träningspass kontaktar du ditt vårdteam via appens funktion ”Meddelanden”.

Jag har redan inlett mitt träningspass, men appen stängdes av. Hur kommer jag tillbaka till där jag var?

Försök öppna appen och starta ditt tilldelade träningspass igen. Alla övningar du registrerat repetitioner/minuter för och utfört ska vara sparade. Se bara till att du utför de kvarvarande övningarna i träningspasset.

Vad betyder framstegsringarna på skärmen Hem?

På hemsidan finns det tre framstegsringar – för utbildning, utvärderingar och övningar – för att ge snabb överblick över din aktivitetsstatistik. Om du klickar på pilen under varje framstegsring visas en ruta med en förklaring av vad ringen representerar och hur procentvärdet för aktiviteten beräknas.

Jag är osäker på något som jag tilldelades eller har andra frågor till mitt vårdteam. Hur skickar jag ett meddelande till mitt vårdteam?

Om du har frågor om något som du tilldelats kan du kontakta ditt vårdteam. Du kan när som helst skicka ett meddelande genom ikonen ”Meddelande” längst ned på navigeringsfältet. På skärmen ”Meddelanden” skriver du ditt meddelande i rutan ”Skriv meddelande” nära skärmens underdel.

Det fungerar ungefär som att skicka ett textmeddelande på telefonen, när du är klar klickar du på den rosa pilen till höger om meddelandefältet för att skicka meddelandet till ditt vårdteam. Du kan även skicka en bild eller video via appen genom att klicka på kameraikonen till vänster om meddelandefältet.

När du skrivit klart meddelandet måste du komma ihåg att klicka på knappen ”Skicka” längst ned till höger. Om meddelandet visas i meddelandetråden betyder det att meddelandet skickades till ditt vårdteam.

Hur vet jag vilka som ingår i mitt vårdteam?

För att visa de som ingår i ditt vårdteam klickar du på ikonen ”Meddelanden” längst ned i navigationsfältet. Klicka på personer-ikonen längst upp till höger på skärmen ”Meddelanden”. En lista över sjukvårdspersonal som ingår i ditt vårdteam visas.

Varför ser jag inte min läkare i mitt vårdteam under meddelanden?

Om du inte ser din läkare kan det bero på att du har genomgått flera ingrepp. För att visa ditt vårdteam för ett annat ingrepp, gå till hemsidan och tryck på sidhuvudet med insättningstecknet för att visa valmenyn för vårdplan. Därifrån kan du välja en annan vårdplan och följa instruktionerna under ”Hur vet jag vilka som ingår i mitt vårdteam?” ovan.

Varför blir jag tillfrågad om att fylla utvärderingar?

Du kommer att ombes fylla i utvärderingar under din rehabilitering. Den information du lämnar ger insikter om dina framsteg.  De hjälper ditt vårdteam bedöma din återhämtning och jämför dina resultat före och efter operationen med de associerade riktvärdena för jämförelse för att utvärdera dina framsteg.

Varför frågar ni om min tidigare sjukdomshistoria?

Du kan tillfrågas om tidigare medicinsk historik i form av en undersökning innan eller efter ingreppet. Dina svar hjälper till att skapa analytiska modeller för att förbättra patienternas mymobility-upplevelse och hjälpa ditt vårdteam att utvärdera rätt vård för dig.  Ditt vårdteam kan välja att använda denna undersökning eller inte.

Varför ombes jag att lämna en smärtbedömning och/eller berätta om min läkemedelsanvändning?

Du kan under hela vårdepisoden komma att tillfrågas om din aktuella smärtbedömning och läkemedelsanvändning. Vi ber dig att svara på dessa korta frågeformulär för att ge vårdteamet aktuell information om hur du mår och hur mycket läkemedel du använder. Denna information bedöms tillsammans med din övriga statistik för att mäta dina framsteg och se till att återhämtningen fortskrider som den ska. Hur ofta och om du tillfrågas om din smärta och läkemedelsanvändning bestäms av ortopeden.

Kan jag videochatta med mitt vårdteam?

Ett videomöte med ditt vårdteam kan vara ett alternativ beroende på vårdteamets funktionsinställningar. Du kan dock spela in ett videomeddelande på telefonen, i appen, och skicka det till ditt vårdteam.

Varför ser jag inga data på mitt Persona IQ® statistikkort?

Före operationen visas inga data på några statistikkort som är tillgängliga i delen ”Statistik” i navigeringsfältet. Om inga data visas efter ingreppet ska du kontrollera att din basstation hemma är korrekt inställd och ansluten. Om du är osäker på om din basstation hemma är ansluten, eller om du har problem med inställningen av den, ska du kontakta mymobility support eller via e-mail på support@zbmymobilitysolutions.com.

Jag slutförde mitt träningspass. Varför kan jag inte ange hur många repetitioner eller minuter jag utförde?

Om du inte kan ange antalet repetitioner eller minuter du utförde kan du ha utfört fler än det tilldelade antalet repetitioner/minuter. Programmet mymobility låter dig bara ange det antal repetitioner eller minuter som du tilldelades. Det är för att hjälpa dig undvika att göra för mycket för snabbt, vilket kan leda till skada och göra att din återhämtning tar längre tid.

Hur länge kan jag vara inloggad i appen innan jag loggas ut och måste logga in igen (dvs. minuters inaktivitet/stänga programmet/låsa telefonen, osv.)?

Du loggas ut från appen efter 15 minuters inaktivitet om du antingen låser telefonen, minimerar appen för att göra något annat på telefonen eller bara lämnar appen öppen utan att göra något.

Kom ihåg att om du håller på med en aktivitet men inte stänger appen helt kan dina framsteg gå förlorade. Se till att du slutför din pågående aktivitet helt innan du lämnar appen så att du inte förlorar några framsteg.

Jag kunde inte utföra mitt träningspass igår. Varför kan jag inte se det idag?

Träningspass kan inte utföras på andra än de tilldelade dagarna, varken före eller efter operationen. Det är för att hjälpa dig undvika att göra för mycket under en dag, vilket kan leda till skada och göra att din återhämtning tar längre tid.

Vad betyder det att skrivas ut?

Att bli utskriven innebär att ditt vårdteam beslutat att du inte längre behöver delta i mymobility-programmet. Du kommer inte att ha tillgång till några av tjänsterna i mymobility-appen. Om du fortfarande behöver hjälp eller har frågor kontaktar du ditt vårdteam. I en akut situation ska du alltid omedelbart ringa ditt lands nödnummer.

Vad betyder det att jag har skrivits ut men nyligen genomgått fler än ett ingrepp och för närvarande följer flera vårdplaner?

Det betyder att vårdteamet för en av dina vårdplaner har beslutat att du inte längre behöver vara inskriven i mymobility-programmet för det ingreppet. Utskrivning är specifik för en vårdplan, så fortsätt att kontrollera dina andra ingrepp för uppgifter eller meddelanden från ditt vårdteam.

Kan jag läggas in som patient igen? Vad innebär det?

Ja. Om ditt vårdteam beslutar att du behöver läggas in igen efter att du skrivits ut kan du delta i mymobility-programmet igen. Kontakta ditt vårdteam om du har ytterligare frågor.

Hur visar jag en vårdplan för ytterligare ingrepp?

Det finns två sätt att visa en vårdplan för ytterligare ingrepp. Om du har genomgått fler än ett ingrepp visas en skärm för val av vårdplan när du loggar in i mymobility-patientappen. Där kan du välja vilken vårdplan du vill visa. Om du redan är i en vårdplan kan du växla mellan vårdplaner på hemskärmen genom att välja sidhuvudet med ett insättningstecken och välja från en meny med vårdplaner.

Vad betyder klockikonen intill vårdplanens sidhuvudmeny?

Den lilafärgade klockikonen anger att du har en ej slutförd utbildning, utvärdering eller träningsuppgift för en vårdplan som du inte visar just nu. Visa dessa uppgifter genom att klicka på vårdplanens sidhuvud längst upp i hemskärmen och välja en annan vårdplan från vårdplansmenyn.

Meddelanden

Vilka kan jag skicka meddelanden till?

Du kan bara skicka meddelanden till hela ditt vårdteam. När du skickar ett meddelande till vårdteamet får de en avisering om att de har ett meddelande som kräver åtgärd. Du skickar och läser meddelanden i fliken ”Meddelanden”. Om du svarar på ett meddelande från ditt vårdteam skickas svaret till alla medlemmar i vårdteamet.

Vad är ett meddelande om frånvaro?

Detta meddelande visas endast om din klinik har angett sina kontorstider på mymobility-plattformen. Utanför klinikens öppettider visas frånvaromeddelandet i en rubrik högst upp på fliken Meddelanden. Meddelandet kan anpassas av ditt vårdteam, som kan annonsera öppettider och/eller tillhandahålla alternativa sätt att söka vård medan de är borta från kliniken/sjukhuset.

Vad bör jag förvänta mig när jag ser ett frånvaromeddelande?

När ett frånvaromeddelande visas på fliken Meddelanden kan du förvänta dig en fördröjd svarstid från ditt vårdteam tills de är tillbaka på kliniken.

Kan jag se meddelanden jag skickat tidigare?

Ja, med ”Meddelanden”-ikonen på navigationsfältet längst ned kan du se alla meddelanden du utväxlat med vårdteamet.

Kan jag skicka en bild eller ett videomeddelande?

Ja, det kan du. När du är inloggad i appen klickar du på ikonen ”Meddelanden” längst ned i navigationsfältet. Du kan klicka på kameraikonen för att skicka en bild eller en video.

På nästa skärm väljer du om du vill lägga till ett foto eller en video. Första gången du lägger till ett foto eller en video frågar appen om du vill ge den tillgång till din kamera och sedan till din mikrofon. Om du väljer ja kan du ta ett foto eller spela in en video.

Ta ett foto genom att trycka på fotoikonen. Du kan antingen ta ett foto av något framför dig eller klicka på ”Växla”-knappen för att byta till den främre kameran och ta en bild av dig själv.

För att spela in en video trycker du på ordet ”Video” så att det markeras med blått och sedan på videoikonen. Du kan antingen spela in en video av något framför dig eller klicka på ”Växla”-knappen för att byta till den främre kameran och spela in en video av dig själv. Kom ihåg att du kan spela in en video på upp till 30 sekunder.

När du är klar med fotot eller videon kan du antingen ta ett nytt foto/spela in en ny video eller klicka på ”Klart” i det övre högra hörnet. Om du inte vill använda fotot eller videon kan du klicka på knappen ”Ta om” och sedan på ”Avbryt” på nästa skärm.

Om du är nöjd med fotot eller videon klickar du på ”Klart” längst upp till höger för att bifoga fotot/videon till meddelandet. Du kan fortfarande ta bort eller ta om fotot/videon genom att klicka på ”x” längst upp till höger på fotot/videon medan det fortfarande är i meddelandefältet, innan du skickar meddelandet till ditt vårdteam.

Google Fit

Vad är syftet med att använda Google Fit?

Fördelarna med att använda Google Fit tillsammans med mymobility-programmet är att ge dig som patient mer tillgång till alla fördelarna med att delta i mymobility-programmet. En del av dessa fördelar är ett enklare sätt att hålla reda på stegantal för att göra återhämtningen effektivare.

Om du har ytterligare frågor om din vård som gäller ditt hälsotillstånd, aktivitet, smärta, vårdplan (eller anvisningar från din läkare i vårdplanen) eller specifika övningar ska du ringa din läkare. Om du inte kan lösa de tekniska problemen med hjälp av informationen ovan kontaktar du mymobility-supporten på telefon eller via e-post. Om kontakten sker via e-post är det bra om du kan ge en detaljerad beskrivning av problemet du upplever, eventuella felmeddelanden och ett foto av problemet.

Se Android-telefonens användarguide för information om hur du tar en skärmbild med telefonen. När du tagit skärmbilden/skärmbilderna kan du skicka ett e-postmeddelande till mymobilitys supportadress nedan.

E-post för mymobility support: support@zbmymobilitysolutions.com

Telemedicin via videomöte

Vad är telemedicin via videomöte?

Tjänsten för telemedicin via videomöte gör det möjligt för sjukvårdspersonal att tillhandahålla klinisk vård till patienter via mymobility-appen. Denna tjänst förenklar för patienterna och ger möjlighet till möten utan att behöva åka till kliniken eller sjukhuset.

Hur registrerar jag mig för denna tjänst?

Det finns ingen registrering för detta, kontakta ditt vårdteam och fråga om de erbjuder denna tjänst.

Kan jag använda mitt användarnamn och lösenord för mymobility för denna tjänst?

Ja, tjänsten för videomöte tillhandahålls i mymobility mobilapp och du behöver därför inte skapa ett nytt användarnamn eller lösenord.

Kostar det något att använda tjänsten för videomöte?

Hör med ditt vårdteam om det finns några avgifter för virtuella möten. För att använda denna tjänst måste du ansluta till internet via WiFi eller mobilt bredband vilket kan innebära en avgift från din nätverksoperatör.

Hur bokar, ändrar eller avbokar jag ett möte med mitt vårdteam?

Kontakta ditt vårdteam direkt för att boka, ändra eller avboka ett videomöte. För närvarande har mymobility-plattformen inte stöd för att boka, ändra eller avboka möten.

Får jag några aviseringar i mymobility-appen om mina bokade videomöten?

Ja, du får en push-avisering när ett nytt videomöte bokas av din vårdteammedlem. Du får också en push-avisering när ett schemalagt möte uppdateras eller avbokas.

Kan jag lägga till informationen om mitt videomöte i kalendern i Android-telefonen?

Ja, du kan lägga till informationen om videomötet i kalendern i din Android-telefon från sidan med information om videomötet.

Vad händer om jag glömmer bort att ansluta till videomötet med mitt vårdteam, måste jag betala en avgift?

Om du glömmer och inte deltar i videomötet kan du komma att debiteras en avgift av ditt vårdteam eftersom du inte deltog. Kontakta ditt vårdteam och se till att du förstår vad som gäller för videomöten.

Min kamera fungerar inte, hur sätter jag på den?

mymobility-appen kontrollerar automatiskt om kameran är på+ innan du ansluter till videomötet. Om kameran inte är på visar appen ett meddelande om att gå till Android-inställningssidan för att ställa in kamera åtkomst.

Mina kamerainställningar är aktiverade men kameran fungerar fortfarande inte, vad ska jag göra?

Om kameran inte fungerar under videomötet kontrollerar du om kameraikonen är inaktiverad. Du kan aktivera videomötet genom att klicka på kameraikonen, kameran ska då slås på.

Måste jag slå på kameran för att delta i videomötet?

Ja, video stöds bara om kameran är påslagen.

Jag har anslutit till videomötet men medlemmen i mitt vårdteam är fortfarande inte här, hur kontaktar jag medlemmen i vårdteamet?

Medlemmen i vårdteamet kanske är lite försenad och om du behöver kontakta dem måste du ringa dem direkt på telefonen. mymobility-appen har ingen kanal för att kontakta vårdteammedlemmen när du anslutit till videomötet.

Rörelseomfång – Axel

Vad är en bedömning av rörelseomfång?

En bedömning av rörelseomfång är en utvärdering av din rörlighet med hjälp av ett antal rörelser som hjälper din Läkare att bestämma om du gör framsteg eller inte i din vårdplan efter operationen.

Var ser jag mina bedömningar av rörelseomfång?

Om din läkare tilldelar dig en utvärdering av rörelseomfång finns den under rubriken ”Utvärderingar” på hemskärmen i mymobility-appen.

Var hittar jag instruktionsvideon som visar hur en bedömning utförs?

När du valt bedömningen av rörelseomfång på hemskärmen i mymobility hänvisas du till en instruktionsvideo som visar hur du utför en bedömning av rörelseomfång. Om du tidigare markerat ”Visa inte detta igen” kan du komma till videon genom att trycka på frågeteckenikonen längst upp till höger i alla skärmar i bedömningen av rörelseomfång.

Vad gör jag om min bedömning av rörelseomfång inte kan laddas upp?

När du skickat din bedömning av rörelseomfång visas att den laddas upp så att din Läkare kan följa dina framsteg. Om du får ett felmeddelande med information om att bedömningen inte kunde laddas upp kan den laddas upp igen från hemskärmen genom att välja uppåtpilen intill bedömningen.

Vad händer om jag glömmer att utföra bedömningen av rörelseomfång på den tilldelade dagen?

Bedömningen av rörelseomfång försvinner inte innan du utfört den.

Vad gör jag om jag gör fel under bedömningen?

Om du gör fel under bedömningen av rörelseomfång finns ett alternativ för att göra om den. Välj ”Stopp” när du slutfört bedömningen, då visas en video av bedömningen samt ett alternativ för att göra om den.

När ska jag göra om bedömningen?

Gör bara om bedömningen om du får problem med att utföra repetitionerna för bedömningen eller om en annan person kommer in i bilden.

Patienter måste ha internetåtkomst och en mobilenhet som kan skicka och ta emot textmeddelanden, eller en kompatibel smartphone för att använda mymobility; alla funktioner i smartphone-appen är inte tillgängliga i den webbaserade versionen. Alla patienter är inte lämpliga för mymobility och patienterna ska bedömas av ortopeder som lämpliga kandidater för behandling i hemmet.

Denna information är avsedd för patienter som använder Zimmer Biomet Connected Health mymobility® digitala program (”app”). Zimmer Biomet Connected Health tillhandahåller inte medicinsk vård. Bara behörig sjukvårdspersonal kan avgöra vilken behandling som är lämplig för ditt specifika tillstånd; lämpliga aktiviteter och restriktioner efter operationen varierar från patient till patient. Vårdplanen och instruktionerna i mymobility-appen har valts och ordinerats till dig av din läkare och du måste ställa alla frågor om ditt medicinska tillstånd till din ansvariga läkare.

Informationen som du tillhandahåller genom detta program kommer att användas av Zimmer Biomet eller dess närstående företag i enlighet med gällande uppgiftsskyddslagstiftning; se integritetsskyddspolicyn i mymobility-appen för mer information.

Allt innehåll skyddas av upphovsrätt, varumärken och andra rättigheter för immateriell egendom, som tillämpligt, som ägs av eller licensierats till Zimmer Biomet eller dess närstående företag, om inte annat anges, och får inte distribueras, kopieras eller lämnas ut, helt eller delvis utan uttryckligt skriftligt tillstånd från Zimmer Biomet.

Android, Google Fit och Google Play är varumärken som tillhör Google, LLC.

Persona IQ® The Smart Knee®

The objective kinematic data generated by the CTE with CHIRP System are not intended to support clinical decision-making and have not been shown to provide any clinical benefit. Not all patients are candidates for this product and/or procedure. Only a medical professional can determine the treatment appropriate for your specific condition. Appropriate postoperative activities and restrictions will differ from patient to patient. Talk to your surgeon about whether joint replacement is right for you and the risks of the procedure, including the risk of implant wear, infection, loosening, breakage or failure, any of which could require additional surgery. For a complete list of benefit and risk information and to find a health care professional near you visit www.zimmerbiomet.com or call 1-800-HIP-KNEE. All content herein is protected by copyright, trademarks and other intellectual property rights, as applicable, owned by or licensed to Zimmer Biomet or its affiliates unless otherwise indicated, and must not be redistributed, duplicated or disclosed, in whole or in part, without the express written consent of Zimmer Biomet.

©2023 Zimmer Biomet